Gastspreker: René Wormhoudt, hersteltrainer Nederlands Elftal

Datum: 28 november 2018
Tijd: van 19.00 tot 20.30 uur
Waar: kantine DVC’26, Vincwijcweg 12 te Didam
Aanmelden: inschrijven via onderstaand formulier
Aansluitend: PSV-Barcelona, live op groot scherm

Sport Events Montferland organiseert op 28 november 2018 in samenwerking met voetbalvereniging DVC’26 de sessie ‘Athletic Skills Model, dé basis voor de ontwikkeling tot een betere sporter’. Het Athletic Skills Model (ASM) is een andere manier van denken over bewegen voor de top- en breedtesport, het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg. Gastspreker deze avond is René Wormhoudt, hersteltrainer van het Nederlands Elftal en grondlegger van de ASM-methode.

ASM en de Open Club-gedachte

Binnen de gemeente Montferland wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de Open Club. Een Open Club is een ontmoetingsplek waarbij een vereniging de eigen leden, buurtbewoners en andere regelmatige bezoekers uitnodigt om te sporten, te bewegen en om bij de vereniging betrokken te raken en te blijven. Dit betekent dat er verbinding gelegd moet worden tussen alle partijen die zich bezighouden met de ontwikkeling van kinderen, volwassenen en senioren. Kennis over activiteiten, spelvormen en sporten mag dan ook niet mag ontbreken. Het Athletic Skills Model (ASM) biedt een centrale opvatting die iedereen kan gebruiken in de eigen sportomgeving.

We hebben René Wormhoudt, de grondlegger van de ASM-methodiek, naar Didam kunnen halen. René is op dit moment hersteltrainer van het Nederlands Elftal. Hij neemt ons op inspirerende wijze mee in de opvattingen over bewegen in de huidige tijdgeest en hoe we daar in de gemeente Montferland op een goede manier invulling aan kunnen geven binnen de eigen geledingen. Het doel van deze avond is inzicht krijgen, geïnspireerd raken, meedenken en meedoen voor alle betrokkenen. Inzichten die meegenomen kunnen worden in eigen beleid, lessen en trainingen.

Meld je aan voor deze sessie

Deze sessie is met name bestemd voor gemeentebestuurders, het basisonderwijs, beleidsmedewerkers, besturen van verenigingen in de gemeente Montferland, buurtsportcoaches, fysiotherapeuten, trainers en coaches van diverse sportteams, aanvoerders van senioren en junioren teams. Heb je interesse, meld je dan aan via onderstaand formulier.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de informatieve sessie: Athletic Skills Model, dé basis voor de ontwikkeling tot een betere sporter

Inschrijven sessie Athletic Skills Model