Op woensdag 15 februari is Domo Sport Grass gestart met de aanleg van het nieuwe hoofdveld in opdracht van gemeente Montferland. De afgelopen weken hebben vrijwilligers Jos, Geert en Henk de omheining al weggehaald en is er rondom het hoofdveld door MO17-1 de rubberen korrels opgeveegd. Theo heeft de gaten voor de palen van de omheining weer dicht gestraat. Alles verliep supersnel en goed waardoor DVC’26 voor liep op de planning.

Domo is begonnen met het verwijderen van het oude gras en het afvoeren naar Amsterdam. Het oude gras van het veld zal worden verwijderd en ondertussen worden de opsluitbanden rondom het veld weer goed op hoogte gezet. Volgende week woensdag (daags na carnaval) wordt het nieuwe kunstgras aangeleverd en zal er worden begonnen met het verleggen van het nieuwe kunstgras. De verwachting is dat het veld op donderdag helemaal verlegd is. Als infill zal er dit keer kurk gebruikt worden. Kurk is milieuvriendelijk en gaat veel minder stinken bij warm weer, ook zal het minder warmte opnemen.

Zodra de lijm droog is kan er weer op getraind worden, maar wacht met het trainen totdat dit in de leiders-/trainers-app wordt vrijgegeven. Na twee weken intensief trainen op het nieuwe veld zal er een keuring plaatsvinden; mocht deze positief zijn dan kunnen ook de wedstrijden weer op het nieuwe hoofdveld worden ingepland. Van Domo Sport Grass is er een toezegging gedaan dat uiterlijk 10 maart het veld compleet en dus inclusief nieuwe omheining en ballenvangers opgeleverd wordt.

Van de leden verwachten wij dat er tot nader order niet over het hoofdveld gelopen worden, pas wanneer de nieuwe mat er ligt en vrijgegeven is voor training.

Door het hoofdveld nu uit de roulatie te halen, komen wedstrijden en trainingen in de knel en moet er flink geschoven worden. Wij hopen op jullie begrip en waarderen jullie medewerking ontzettend, waarvoor onze dank.

Sportieve groet,
Het bestuur

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta