Een tijdje terug is er tijdens een Algemene Ledenvergadering van DVC’26 gesproken over een aanvraag voor provinciale subsidie voor een open club. Onder andere Bas Strijbosch (ex-voorzitter DVC’26), Alex Steg en Raymond Sweers (namens DVC’26 en Open Club De Nevelhorst) hebben zich sterk gemaakt voor een open club waar naast voetbal ook andere sporten beoefend kunnen worden. Alleen door meerdere sporten naar ons sportpark te halen is/was het mogelijk om in aanmerking te komen voor provinciale subsidies. Als voorwaarde voor DVC’26 is gesteld dat voetbal de hoofdactiviteit blijft en de andere sporten vooral op de uren plaatsvinden wanneer ons sportpark niet gebruikt wordt.

Totstandkoming subsidie

In totaal is er voor vier projecten ruim 175.000 euro aan subsidie aangevraagd. Door de provincie is 100.000 euro toegekend, waarvan 2x 40.000 euro inmiddels is overgemaakt. De laatste 20.000 euro wordt overgemaakt wanneer alle facturen en bankoverschrijvingen zijn ingediend en goedgekeurd. De gemeente Montferland heeft max. 40.000 euro aan subsidie in goederen toegezegd. Door de fusie van MVR, Lengel en Stokkum in vv Bergh, mocht DVC’26 de oude verlichting van vv Lengel ophalen. De lichtmasten zijn gebruikt voor veld 2, de verlichting is afgevoerd omdat dit niet bruikbaar was. Deels het vervoer, plaatsen van de lichtmasten en het aansluiten op het stroomnetwerk kwam voor rekening van DVC’26.

Vier projecten

De vier projecten waaraan deze subsidie wordt besteed zijn led-verlichting op veld 2, een skills court, ASM-trainingen en een sintelbaan. Ondertussen is het ‘Jan Overgoor’ skills court aangelegd (waarop naast voetbal ook volleybal, basketbal, voetvolley en trefbal mogelijk is) en is de led-verlichting rondom veld 2 geplaatst. Doordat de verlichting op veld 5 en 6 onvoldoende waren, zijn deze velden ook van nieuwe verlichting voorzien.

Er waren ideeën om een ASM (Athletic Skills Model)-straat aan te leggen, waarbij de nadruk op de tien grondvormen van bewegen voor een optimale motorische ontwikkeling voor jong en oud ligt. Verder waren er ideeën om een sintelbaan om één van de voetbalvelden aan te leggen, maar een rondgang over ons sportpark leerde al snel dat een sintelbaan door ruimtegebrek niet realiseerbaar is. Daarnaast kun je de vraag stellen of deze sintelbaan veel gebruikt gaat worden en wie het onderhoud gaat uitvoeren.

Powerhill

Als alternatief is er gezocht naar een combinatie van een sintelbaan met ASM-mogelijkheden. Het idee is ontstaan om een Powerhill aan te leggen. Een Powerhill bestaat uit een helling van 6 graden over een lengte van 30 meter, waardoor er een hoogteverschil van 3 meter ontstaat .

Aan de andere zijde komen twee trappen met verschillende treehoogtes.

Aan de zijkant kunnen we de betonnen wand gebruiken om graphics en/of elastiek aan te brengen.

De Powerhill komt bij DVC’26 rechts naast veld 6 (het halve kunstgrasveld) waar tot op heden de materiaalopslag stond. Op en rondom de Powerhill zal kunstgras komen. Er worden zoveel mogelijk materialen hergebruikt, goed voor het milieu en het budget. Als de weergoden meespelen, kan de Powerhill mogelijk eind maart 2021 in gebruik genomen worden.

Deze vier projecten worden dus grotendeels met geld uit provinciale subsidies aangelegd en voor een klein deel uit eigen middelen. Een extra verlicht speel-/trainingsveld was noodzakelijk, het pannaveld was aan vervanging toe en de Powerhill is een verrijking voor alle leden.

Als bestuur hopen wij hiermee de leden een duidelijk beeld te hebben gegeven over de provinciale subsidie en de inzet ervan. Mochten jullie toch nog vragen/opmerkingen hebben, dan zijn wij via de gebruikelijke kanalen te bereiken.

Het bestuur

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta