Een interview met Nick Pollmann van de Sponsorcommissie van DVC’26.

Stel je even kort voor, Nick.
Ik ben 28 jaar en woon inmiddels drie jaar op mijzelf. Sinds kort werk ik bij Van der Valk in Duiven als Manager Horeca. Mijn hobby’s zijn voetbal, sporten, gezellig uit met vrienden om een hapje te eten.

Hoe is jouw voetbalcarrière bij DVC’26 verlopen?
Toen ik vier jaar was ging ik aan de hand van mijn vader en moeder naar de eerste training. Mijn moeder (Marion Pollman) was ook enkele jaren leidster. Na de C’tjes ben ik anderhalf jaar gestopt met voetballen. Daarna werd ik grensrechter bij de B1 en was ik vijf à zes jaar assistent van Renato Boekhorst; vorig jaar nog bij de O19 en dit seizoen bij het tweede elftal. Helaas moest ik afgelopen december hiermee stoppen in verband met mijn nieuwe baan. Het valt niet meer te combineren.

Je zet je nu in voor de Sponsorcommissie. Wat kun je hierover vertellen?
Ik ben sinds drie jaar actief binnen de Sponsorcommissie. Ik werd gevraagd lid te worden naar aanleiding van opmerkingen die ik had gemaakt over de nog ‘handmatige’ werkwijze van de commissie. Er was nauwelijks iets gedigitaliseerd. Inmiddels zijn er allerhand ontwikkelingen op dit gebied. Samen met Niels Peters zet ik me in voor het inzetten van sociale media, waaronder het gebruik van de tv-schermen in de kantine en buiten. De Sponsorcommissie wil DVC’26 ook ondersteunen bij de aanschaf van VoetbalTV. Hiermee kunnen bijvoorbeeld wedstrijden worden uitgezonden en kunnen beelden kunnen worden gebruikt voor wedstrijdanalyses. Zo kan het voetbalniveau van de club naar een hoger plan worden geholpen. Het systeem is tevens geschikt voor camerabewaking, wat de club een lagere verzekeringspremie zal opleveren.

Hoe is de rolverdeling binnen de Sponsorcommissie? Wat is specifiek aan jouw rol?
Jan Peters, Nancy van Wessel, Ted Kok en Hens Wolf benaderen mogelijke nieuwe sponsoren. Niels Peters en ik zorgen voor verdere digitalisering en de communicatie via de sociale media. Jan Peters richt zich op het digitaliseren van de sponsoradministratie. Jan Overgoor beheert de attributen. Patricia Boekhorst is notulist en bij veel zaken actief betrokken.

Ik heb eerder acquisitie gedaan. Nu heb ik contacten met het MKB Montferland, Vitesse, De Graafschap en Arnhem Business. Netwerken is belangrijk om sponsoren te koppelen.

Hoeveel sponsoren steunen de club? Welke doelstellingen heeft de Sponsorcommissie? Hoe werken jullie hieraan?
Tijdens de crisis was de belangstelling van sponsoren teruggelopen. Nu het beter gaat met de economie staan bedrijven en winkeliers weer open voor sponsorcontracten. DVC’26 heeft nu zo’n 120 sponsors. We willen dit aantal graag uitbreiden tot 140 à 150, want met meer inkomsten kan de Sponsorcommissie DVC’26 en dadelijk de Open Club nog beter ondersteunen. Sponsoren worden steeds belangrijker nu de gemeente de subsidies voor sportverenigingen fors afbouwt. De Sponsorcommissie steunt de vereniging in de volle breedte.

Wat doet de Sponsorcommissie voor de sponsoren? Wat is jouw rol daarbij?
We hebben twee keer per jaar een activiteit met de sponsors. Eén daarvan is de einde-seizoenafsluiting bij ‘Feest in Montferland’ (Plok, Jan & Jan, Steak ‘m), die al jarenlang de trouwe hoofdsponsor van DVC’26 is. Mijn rol is de organisatie van de activiteiten en alles wat daarbij komt. De Sponsorcommissie wil goed in beeld hebben 1. Wie is de sponsor? 2. Wat doet de sponsor? 3. Hoe kunnen we elkaar versterken? We zetten daarbij nu het platform LinkedIn gericht in. Verder kiezen we bewust voor de lokale producten van sponsors, zoals bij het samenstellen van cadeaupakketten. De Sponsorcommissie wil werken aan haar uitstraling en die zal moeten afstralen op de ondersteunende bedrijven en winkeliers.

Wat doet de  Sponsorcommissie voor de Open Club?
Wij denken dat de Open Club kansen biedt aan iedereen: de sportclubs in Montferland die hierin gaan samenwerken, de sporters die een breder aanbod aan sporten kunnen beoefenen en zeker ook aan bedrijven van sponsoren. We willen graag bijdragen aan: het optimaliseren van sportpark De Nevelhorst, actief zoeken naar maatschappelijke sponsors, die zich mede verantwoordelijk voelen voor de sociale en bindende functies van sportverenigingen binnen gemeente Montferland. Het is in het algemeen belang dat deze verenigingsfuncties niet afbrokkelen.

Dit interview staat op jullie sponsorpagina. Wat beoogt de Sponsorcommissie met deze pagina in Montferland Journaal?
Het Montferland Journaal wordt breed gelezen. Ook de digitale krant wordt wekelijks zo’n duizend keer geopend. Het is dus een goede manier om via de interviews met actieve spelers en vrijwilligers verschillende facetten van DVC’26 te laten zien. De sponsors kunnen met hun logo op deze pagina en bereiken daarmee ook een breed publiek.

Veltins is het nieuwe bier in de kantine. Is de leverancier ook een sponsor?
Ja, de Terborgse Wijncentrale BV levert Veltins en sponsort DVC’26. We hebben wederzijds een sterk contract. Zij zijn ook betrokken bij grote clubactiviteiten bij DVC’26, zoals bij de Nieuwjaarsreceptie afgelopen 5 januari. De Terborgse Wijncentrale BV is een actieve sponsor waarmee we samen met DVC’26-voorzitter Marco Swenne goed van gedachten kunnen wisselen.

We zijn aan het eind van dit interview. Nog één vraag: wat is je motto?
Als we er met z’n allen de schouders onder zetten, moeten we er iets moois van kunnen maken. Dus ‘Met z’n allen de schouders eronder!’

Bekijk het artikel in Montferland Nieuws.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta