Iedere zaterdagmorgen om 9 uur zijn ze paraat: de spelers van het H-team van DVC’26! Deze enthousiaste voetballers leven iedere week weer toe naar het uurtje stevig trainen en het partijtje. Ze kunnen dan lekker hun energie kwijt en samen lol maken.

Spelers uit de wijde omtrek
Op deze ochtend zijn er vier fanatieke jongens in actie: Mel, Bas, Tim en Keano. Ze hebben er allemaal een ritje opzitten vanuit Velp, Zevenaar of Wehl om in Didam op sportpark De Nevelhorst een balletje te trappen. Ook de ouders zijn van de partij om de voetballers aan te moedigen.

De jongens aan het woord
Bas zegt dat hij het fijn vindt dat er veel duidelijkheid is binnen dit voetbalgroepje. Als ik vraag wat hij het beste kan, zegt hij ‘hard schieten’. Ook wil Bas ‘graag competitie voetballen’. Tim is de keeper van het team, ‘maar door een zere hand lukt dat vandaag helaas niet.’ Daarom voetbalt hij nu. Bas en Tim spelen al zo’n acht jaar in het H-team. Keano van negen is pas begonnen en is goed in dribbelen en schieten. Hij zegt: ‘Hier kan ik altijd voetballen en hoef ik niet op de bank te zitten.’ Mel was vandaag met twee doelpunten de topscoorder van het partijtje. Hij speelt ook al jaren met plezier bij DVC’26.

Graag meer jongens en meisjes
De jongens hebben het samen erg naar de zin. Op dit moment spelen er vijf jongens in het H-team, omdat er dit seizoen twee spelers vertrokken. Daarom hopen ze dat er meer kinderen komen voetballen. Het liefst wil het H-team voetballen met een groep van tien of meer jongens en meisjes.

  • Het H-team is bedoeld voor jongeren met een vorm van autisme en/of adhd/add.

Kom gerust met je ouders kijken en kennismaken op sportpark De Nevelhorst!

Training
Bas Strijbosch, die sinds vorig jaar de training leidt, is erg enthousiast over het H-team. De jongens zijn spontaan en enthousiast. Ze zijn puur. Wel heeft iedere speler behoefte aan duidelijkheid, structuur, begeleiding en aandacht. En dat kan. Bas hoopt dat de groep groter wordt, dat nieuwe spelers (en ouders) de weg vinden naar het H-team van DVC’26. Bas zegt: ‘Nu train ik de groep alleen. Dat kan met 4 of 5 spelers. Als de groep groter wordt, zijn er mensen bij DVC’26 die graag komen helpen op de training. We gaan daarbij uit van één trainer voor 4 of 5 spelers.’

G-team
Bij DVC’26 traint ook een groep G-spelers. Zij hebben een verstandelijke beperking. Ook deze groep komt graag naar sportpark De Nevelhorst om een balletje te trappen. Dat doen ze één keer in de twee weken van 10 tot 11 uur onder leiding van hun trainers Bart Egging en Youri Mom.

Oproep
Ben je iemand of weet je iemand die ook graag wil voetballen, maar die wat meer begeleiding nodig heeft? Dan is het H-team van DVC’26 misschien wel de juiste plek!

  • Het H-team speelt elke zaterdag van 9 tot 10 uur.
  • Trainer: Bas Strijbosch

Er is ook een G-team.
Het G-team telt op dit moment tien voetballers en speelt 1 keer in de 2 weken.

  • Het G-team speelt zaterdagochtend van 9 tot 10 uur.
  • De trainingen zijn in de oneven weken.
  • Trainers: Bart Egging en Youri Mom
clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta