Beste sportvrienden,

Op dit moment vindt er in heel Nederland haast geen sport plaats, zeker niet in groepsverband. Het coronavirus heeft een enorme impact op onze dagelijkse doen en laten. Zoveel mogelijk binnen blijven en geen fysiek contact met (sport)vrienden, collega’s en overige familie behalve het eigen gezin. Toch moeten wij met zijn allen deze opgelegde regels opvolgen om zo snel mogelijk weer naar normale omgang met elkaar te komen.

Publicatie KNVB

Vanuit de KNVB ontvangen verenigingen ondersteuning per mail. Hieronder een korte samenvatting:

Er is samen met de hoofdsponsor ING en de Oranjespelers Nederlands elftal, Jong Oranje en de Oranje Leeuwinnen) een financieel steunpakket opgebouwd ter hoogte van 11 miljoen euro. Dit is bedoeld voor het betaald en amateurvoetbal en komt bovenop alle lopende sponsorverplichtingen.

De belangrijkste steunmaatregel die al opengesteld is voor verenigingen en clubs betreft de éénmalige uitkering van 4.000 euro via het Noodloket van het ministerie van Economische Zaken.

Consequenties voor (leden van) DVC’26

Van de gemeente zijn er nog geen keiharde toezeggingen over het tijdelijk stopzetten van de huur voor de velden gedaan, ook lopen de vaste lasten zoals hypotheek, gas, water, licht, onderhoud enz. gewoon door. Ook zijn er betaalde trainers, leiders, coördinatoren, enz. die recht hebben op hun contractueel vastgelegde vergoedingen. We zijn en gaan met veel partijen in gesprek om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om te snijden in de kosten.

Dit kost allemaal veel tijd en energie, maar is nodig om DVC’26 niet in financiële problemen te brengen. Ik vraag u ons de tijd te gunnen om alle mogelijkheden gedegen te kunnen onderzoeken en geen mogelijkheid onbenut te laten. Daarom heeft het bestuur ook besloten om voorlopig de contributie te blijven innen, daar er ook geen inkomsten uit de kantineomzet zijn. De zondagmiddag met de kermis zorgt normaalgesproken voor een geweldige omzet en zal dit jaar niet plaatsvinden. Om u een idee te geven welke impact deze crisis heeft wanneer er één kwartaal geen contributie en geen kantineomzet behaald wordt: +/- 100.000 euro.

Als bestuur denken wij erover na om de algemene ledenvergadering al in september te houden om van gedachten te wisselen over (deels) teruggave van de contributie of verrekening met het laatste kwartaal wanneer de crisis nog langer gaat duren. Daar komen wij op tijd op terug, we zullen dat dan via de gebruikelijke middelen communiceren.

Trainingsprogramma’s voor thuis

Gelukkig hebben wij ook actieve leden in ons midden. Zo is de afgelopen weken de DVC’26 Thuisvoetbal Challenge opgepakt, waar met name de jeugdteams als groep en/of individu geweldig mee aan de slag zijn gegaan. Er zijn honderden filmpjes voorbij gekomen.

Daarnaast is er vanaf deze week ook een trainingsprogramma voor junioren en senioren opgestart. Hiermee kun je op een veilige manier zorgen dat je fit blijft en geen blessures oploopt. Onze dank voor de personen die dit hebben opgepakt, er is fantastisch werk verricht.

Geen zomerstop

Als compensatie zal het sportpark, zeker de kunstgrasvelden, geen zomerstop kennen. Wij hopen in deze periode alle leden de mogelijkheid te kunnen bieden om lekker te trainen en daar waar mogelijk oefenwedstrijden te spelen. De trainers van alle teams zullen gevraagd worden om in deze periode de activiteiten te blijven begeleiden. Natuurlijk zijn wij daarbij wel afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus en het versoepelen van de maatregelen.

Help waar mogelijk

Niet alleen de vereniging wordt hard geraakt door de crisis, maar ook velen van onze sponsoren staan voor een onzekere periode. De sponsorcommissie gaat met de sponsoren in gesprek om te kijken wat DVC’26 voor hun kan betekenen, bijvoorbeeld een artikel in de krant, aandacht op sociale media, reclame op de tv’s in de kantine en de oproep aan de leden: Koop lokaal en steun onze sponsoren!

Verder wil ik een oproep doen voor bepaalde doelgroepen die in deze tijd het extra moeilijk hebben. Denk erover na hoe je deze mensen kunt helpen en mail goede ideeën door naar het bestuur. Samen moet het lukken door deze zware tijd te komen.

Ook goed nieuws

Gelukkig is er ook goed nieuws. Het contract met de Terborgse Wijncentrale is verlengd tot 31 december 2025. Iedereen is voor zover bekend uitermate tevreden met Veltins als biermerk en daarom wordt de samenwerking nu al verlengd. De Terborgse Wijncentrale is op haar beurt zeer tevreden in het vertrouwen dat DVC’26 in hun onderneming uitspreekt. DVC’26 heeft hiervoor een goede financiële deal kunnen afsluiten.

Daarnaast zal ook de beveiliging op en rondom de sporthal, kantine en het plein voor de commissiekamer binnenkort opgepakt worden. ABCO uit Duiven zal hier zorg voor dragen.

Verder is er vorige week opdracht gegeven om een nieuw pannaveld aan te leggen. Er komt nu een sportkooi waarin 2 grote doelen, 4 kleine doelen, 2 baskets en een (voet)volleybalveld ondergebracht worden. De kooi zal uit een stalen hekwerk met een net als dak bestaan en worden aangelegd door SKW uit Groningen. De planning is om in week 20 het kunstgras aan te leggen en in week 21 het hekwerk. De kosten voor de sportkooi zullen betaald worden uit de subsidie die DVC’26 van de provincie heeft ontvangen in het kader van de open club, waarbij Open Club De Nevelhorst een belangrijke inbreng heeft gehad. Deze subsidie mag alleen voor projecten die in de subsidieaanvraag benoemd zijn, ingezet worden.

Als bestuur hopen wij u allen snel weer op ons mooie sportpark te mogen begroeten.

Met sportieve groet,
Marco Swenne
voorzitter@dvc26.nl

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta