Het begin van 2019 was zeer dubbel binnen de vereniging. Een mooie Nevelhorstloop op zondag 6 januari jl. Echter binnen diverse teams zijn er trieste omstandigheden geweest. Het verlies van een dierbare in de omgeving valt altijd zeer zwaar. Het geeft mij ook altijd een dubbel gevoel als we het over ‘presteren’ hebben en het verlies van een dierbare.

De basis van dit alles is terug te brengen naar het creëren van een team. Het team kan elkaar juist helpen bij de diverse momenten en er in de loop van het seizoen zijn. Ik ben dan ook als voorzitter trots op hoe de diverse teams zich hebben opgesteld bij de trieste momenten. Het er voor elkaar zijn, juist op deze momenten, sterkt het team maar ook de vereniging.

De basis voor het succes kan alleen maar ontstaan als je als team er ook voor elkaar wilt zijn op de verschillende momenten. Als er iets te vieren valt, is iedereen aanwezig en heeft daarin ook zijn of haar bijdrage. Een aantal teams hebben het moeilijk in de competitie. Er zijn diverse redenen aan te geven waardoor dit komt. Het begint echter bij jezelf om te bepalen als je er alles aandoet om weer succes vol te kunnen zijn. De kracht moet uit de persoon zelf komen. Heb je er alles voor over om weer succesvol te zijn?

DVC’26 is een vereniging waarin het team centraal staat in alles wat we willen zijn. Natuurlijk staat in de opleiding het individu ook centraal. Echter het individu kan nooit alleen een resultaat bereiken. De kracht van onze vereniging is dan ook dat we het samen moeten doen en dat betekent ook dat je af en toe jezelf moet wegcijferen voor het centrale doel.

De afgelopen weken hebben mij in ieder geval gesterkt dat we op veel plaatsen sterke mensen hebben zitten. Zij werken aan een gezamenlijk doel en wel de toekomst van DVC’26. Helaas hebben wij ook binnen deze groep mensen te maken met trieste omstandigheden. Een van onze coördinatoren heeft geen positieve vooruitzichten. Met alle energie zijn we bezig het werk wat ze binnen de werkgroep hebben bereikt te continueren en vervolg te geven. We zijn trots op deze mensen en willen dit ook graag als team verder uitbouwen. Het werk mag niet voor niets zijn geweest.

Als bestuur zijn we ook bezig steeds meer commissies te betrekken bij de functioneren van de vereniging. De Verenigingsraad, Jeugdraad en Ouderraad zijn mooie voorbeelden hoe we ons als vereniging ontwikkelen. De stap is gezet naar een vereniging waarin we we ons allemaal moeten kunnen thuis voelen.

Nu gaan we opzoek naar de uitbouw van de diverse mogelijkheden van voetbal.

Ik wens alle teams veel succes in de competitie. Maar het belangrijkste is dat je er voor elkaar bent op de belangrijke momenten.

Sportieve groet,
Bas Strijbosch
voorzitter@dvc26.nl 

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta