Onderschat heb ik de functie van voorzitter absoluut niet, maar na vier maanden in functie kan ik wel vaststellen dat er veel meer werk in gaat zitten dan een paar uurtjes per week. Alle commissies leren kennen en mee in gesprek gaan, lopende zaken oppakken en nieuwe uitdagingen aangaan, zijn de eerste maanden de voornaamste werkzaamheden.

Wat mij wel opvalt is het feit dat veel DVC’ers denken dat de bestuursleden goed voor hun functie betaald worden. Dat wil ik bij deze dan uit de wereld helpen. Als bestuurslid ben je ook vrijwilliger en staat er geen enkele onkostenvergoeding tegenover. Ook betaal ik gewoon als ieder ander contributie en zijn de drankjes aan de bar niet gratis. Pure clubliefde is er voor nodig om zoveel tijd en energie in DVC’26 te steken.

Gelukkig is mijn eerste column door veel leden gelezen en waren er ook enkele reacties. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet op de hoogte was dat recreatief voetballen plaats gemaakt heeft voor de term breedtesport, wat overigens niet wil zeggen dat deze grote groep voetballers/-sters minder belangrijk zijn voor de vereniging. Ook de uitkering voor een kampioenschap en/of periode heeft stof doen opwaaien. Onder dit kopje stond geschreven dat het huidige bestuur een nieuw besluit over dit thema genomen zou hebben, echter bestaat deze regeling al heel lang. Het enige wat het huidige bestuur wilde bereiken was transparantie, daar niet heel DVC’26 op de hoogte was van deze regeling. Voor het komende seizoen zullen wij deze uitkering opnieuw onder de loep nemen en mogelijk aanpassen zodat er geen verschil meer zit in prestatief en breedtesport.

Technische Commissie afdeling jeugd

Sinds week 8 staat er een nieuwe structuur van de Technische Commissie op de DVC’26-website. Binnen DVC’26 hebben veel leden aangegeven dat men structuur mist en niet weet waar men zich moet melden wanneer er behoefte is aan contact met de Technische Commissie.

Bjorn Aaldering en Sander Scheerder hebben sinds november behoorlijk veel tijd gestoken in gesprekken met huidige en nieuwe kaderleden. Gelukkig zijn ook weer een aantal oudgedienden terug bij DVC’26 om te helpen om tot verbeteringen te komen. De schreeuw om coördinatoren was groot en dit is nu in ieder geval weer in ere hersteld.

Communicatiecommissie

De communicatiecommissie bestond tot voor kort uit Annèt Lammers en Alex Steg. Gelukkig heeft Geerte Vierwind aangegeven deze commissie te willen ondersteunen. Vooral op het gebied van Instagram zal Geerte zich in eerste instantie toe gaan leggen.

Verder kan de commissie vanuit de vereniging veel meer input gebruiken. Er zijn diverse commissies werkzaam binnen DVC’26 waarvan veel leden niet (precies) weten wat ze doen, maar ook de teams kunnen voor input zorgen. Wedstrijdverslagen en/of toernooibezoeken kunnen gemaild worden naar communicatie@dvc26.nl. Veel DVC’ers missen nog altijd het clubblad waar deze verslagen in te lezen waren. Daar is nog steeds een grote behoefte aan en dus daag ik jullie uit om weer meer verslagen richting de DVC-site te mailen.

Nevelhorsttoernooi 2020

Ook dit jaar zal er weer een Nevelhorsttoernooi georganiseerd worden en wel van 19 t/m 21 juni 2020. Vanaf het begin doen er al DVC’26-teams mee, maar dat kan altijd meer zijn. Alle DVC-teams vanaf de O19 kunnen deelnemen, ook 35 en 45+.

Dit jaar is het voor de eerste keer mogelijk om alleen de zaterdag of zondag deel te nemen. Hiermee willen wij ook meer buurtverenigingen voor één dag naar DVC’26 halen. Ook proberen wij meer 45+ teams enthousiast te maken voor het toernooi, maar we begrijpen ook dat het voor deze doelgroep een probleem kan zijn om twee dagen achter elkaar te moeten voetballen. Ook vriendengroepen zijn welkom en dit hoeven niet allemaal voetballers te zijn, plezier staat voorop.

Vrijwilligerstekort

DVC’26 draait voor het grootste gedeelte op de tomeloze inzet van de vrijwilligers. Toch wordt de groep vrijwilligers elk jaar kleiner en wordt het steeds lastiger alle werkzaamheden uit te voeren. Of het nu gaat om scheidsrechters, kader, de vrijdagploeg en alle andere vrijwilligers.

In de regio zijn er verenigingen waar de teams zelf de verenigingsscheidsrechters een behoorlijke vergoeding moeten betalen. Zover wil DVC’26 het niet laten komen, maar uitsluiten kunnen wij dat niet. Ook het onderhoud van het sportpark wordt door de gemeente Montferland steeds meer bij de verenigingen neergelegd, simpelweg omdat de gemeente moet besparen.

Pannaveld wordt skillsveld

Het pannaveld ligt er nu ongeveer tien jaar en iedereen kan zien dat het goed gebruikte pannaveld aan vervanging toe is. Op dit moment liggen er vijf offertes op tafel om het pannaveld te vervangen voor een skillsveld. Het verschil is niet heel groot, maar op een skillsveld zijn meerdere sporten mogelijk. Voor DVC’26 zou dat betekenen dat er naast voetbal op grote doeltjes op een heel veld ook op kleine doeltjes op een half veld gespeeld kan worden.

Verder komen mogelijk de volgende sporten op het nieuwe veld aan bod:
– Volleybal
– Voetvolley
– Basketbal

De verwachting is dat de opdracht in maart gegeven kan worden zodat de realisatie kort daarop kan plaatsvinden.

Tot slot

De competitie is weer gestart en de meeste teams hebben alweer wedstrijden gespeeld, al maakt de storm van de laatste weken het niet altijd gemakkelijk om met de omstandigheden om te gaan. Iedereen veel plezier en succes gewenst. Moge wij de komende tijd diverse kampioenschappen mogen toejuichen.

Met sportieve groet,
Marco Swenne
voorzitter@dvc26.nl

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta