Beste sportvrienden,

Op het moment dat ik deze nieuwsbrief schrijf, wordt er bij verpleeghuismedewerkster Sanna Elkadiri als eerste eindelijk het coronavaccin ingebracht. Nederland begint als laatste in Europa, maar hopelijk gaan wij nu als de brandweer, zodat wij langzaam weer naar een normaal leven zonder al te veel beperkingen kunnen.

Het coronavirus zorgde ervoor dat de competitie 2019/2020 niet uitgespeeld kon worden. DVC’26 Zondag 3 was een paar punten verwijderd van het kampioenschap, en de competitie 2020/2021 werd na enkele beker- en competitiewedstrijden stilgelegd. Plan A en B van de KNVB liggen ondertussen in de prullenbak en de grote vraag is of wij dit seizoen nog aan het spelen van wedstrijden toekomen.

De jeugd t/m 17 jaar kan gelukkig nog steeds lekker trainen en onderlinge wedstrijden spelen, zelfs in de zomervakantie is ons sportpark niet gesloten geweest. DVC’26 volgt hierbij de regels zoals deze door de overheid, RIVM en de gemeente worden opgesteld. Graag wil ik alle vrijwilligers bedanken die het doorgaan van de trainingen en onderlinge wedstrijden mogelijk hebben gemaakt. Zonder jullie was dat echt niet mogelijk geweest. Bedankt voor jullie geweldige inzet.

Leden vanaf 18 jaar hebben helaas veel meer beperkingen opgelegd gekregen door de overheid en het RIVM. Van trainen op 1.5 meter, in groepjes van 4, in groepjes van 2 tot helemaal niet trainen. Ik heb veel respect voor deze groep, waar door alle beperkingen weinig tot geen opzeggingen van het lidmaatschap zijn geweest. Ik kan alleen zeggen: “Hou nog even vol, er komen betere tijden aan!”

Technische zaken

Door corona is het voetbal deels stil komen te liggen, maar dat wil niet zeggen dat de Technische Commissie onder aanvoering van Bjorn Aaldering en met ondersteuning van o.a. Jan Lammers en Sander Scheerder niets te regelen hadden. Hieronder een kleine opsomming:

 • Vele overleggen n.a.v. coronaprotocol met trainers.
 • Vele gesprekken met nieuwe trainer en spelers van DVC’26 1.
 • Teammanager en grensrechter voor DVC’26 1 gevonden.
 • Gesprekken met trainer DVC’26 2 en 3.
 • Trainer / assistent gevonden voor DVC’26 019 (trainer gaat nieuwe seizoen ook door).
 • Met Wim van Zeist bezig voor nieuwe seizoen jeugdtrainers en ook daarvoor veel gesprekken gevoerd.
 • Plan gemaakt voor Sponsorcommissie om op bezoek te gaan bij nieuwe potentiële sponsoren.
 • Doorlopende gesprekken met dames en trainer.
 • Gesprekken met Vitesse voor samenwerking jeugd.
 • Gesprekken met 023.
 • Veel overleg met coördinatoren.
 • Overleg KNVB over nieuwe opleiding digitaal voor trainers in al in gang gezet.
 • Film wordt door KNVB opgenomen bij DVC’26.
 • Overleg met S.V. Loil en Sprinkhanen krijgt vervolg voor samenwerking toekomst uit te breiden.
 • Samenwerking met Graafschap College verder vormgegeven.

Wim van Zeist is aangetrokken als Hoofd Jeugdopleiding met als doel om structuur in de gehele jeugdafdeling vorm te geven voor de mini’s, jongens, meiden en de keepersschool. Dat kan alleen in stappen; dit jaar zal de focus liggen op de onderbouw (t/m O11) en de keepersschool.

Accommodatiezaken

Naast voetbalgerelateerde zaken zijn er op ons sportpark ook de nodige andere punten opgepakt. Zo is er een camerasysteem gekomen voor de fietsenstalling, is het plein tussen sporthal/kantine en achter de kantine vernieuwd en is er alarm op de kantine, sporthal, commissie- en bestuurskamer gekomen. Tevens is er een skills court (met de naam Jan Overgoor court) aangelegd, is de LED-verlichting rondom veld 2 gerealiseerd en zijn de lampen op veld 5 en 6 ook vervangen door LED. Ook is er op het hoofdveld aan de tribune een observatiesysteem gekomen waarmee wedstrijden en trainingen live gestreamd kunnen worden en er analyses gemaakt kunnen worden. Voor de jeugd zijn 14 nieuwe doeltjes aangeschaft en meerdere karretjes om de doeltjes naar en van het veld te vervoeren.

Sponsoring

Ook in deze onzekere tijden is het DVC’26 gelukt om een nieuwe hoofdsponsor te strikken. De Terborgse Wijncentrale en Veltins zijn voor vijf jaar vastgelegd. Daarnaast worden de jeugdtrainers, -leiders en grensrechters in DVC-kleding gestoken. De bestelling ligt bij Errea en zal binnen afzienbare tijd geleverd worden. Dit is mogelijk gemaakt door AVDD Beveiliging, Rompelaar Installatiebedrijf, van Vuren Facilitaire Diensten, ’t Hof Schoonmaakbedrijf, ABCO Beveiliging en Roes Holding.

Als klap op de vuurpijl is het kort voor oud en nieuw gelukt om een jeugd-hoofdsponsor voor drie jaar vast te leggen, namelijk AVDD Beveiliging. Directeur Gerard Wiendels zal naast een vast jaarlijks bedrag ook de gehele jeugdafdeling voorzien van sporttassen/rugzakken.

Overige zaken

Zijn hiermee dan alle plannen uitgevoerd? Op dit moment is er al een begin gemaakt met de aanleg van de Powerhill; deze zal uiterlijk eind maart opgeleverd worden. Ook liggen er meerdere offertes op tafel om een hekwerk (+/-1.4m hoog) met een elektrische poort rondom de parkeerplaats aan te leggen. Uit een gesprek met de gemeente kwam al snel naar boven dat de parkeerplaats bij DVC’26 hoort en het onderhoud dus ook. Gezien het feit dat er door sommige mensen de parkeerplaats gezien wordt als stortplaats voor vuil en de kosten voor DVC’26 zijn, heeft ons doen besluiten om een hekwerk aan te brengen. Ook wordt er al voorzichtig nagedacht over nieuwbouw tussen de kantine en de sporthal, waarbij de financiering het grote struikelblok kan zijn. Toch zijn wij van mening dat de huidige kleedlokalen absoluut niet meer voldoen aan de huidige eisen en er actie gewenst is. Ook over de invulling van de sporthal wordt nagedacht, waarvoor diverse ideeën uitgewerkt gaan worden. De poort achter de kantine zal weer richting de weg verplaatst worden, zodat de kantinemedewerkers veilig de kantine aan de achterzijde kunnen verlaten en kleedkamer 20+21 weer tot het sportpark behoren. Op de parkeerplaats achter de kantine gaat de betonnen container weg, waarvoor een rookruimte terug zal komen.

Algemene Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering heeft helaas niet door kunnen gaan en als bestuur waren wij van mening dat een online vergadering voor veel leden geen optie zou zijn. Toch wil ik in deze nieuwsbrief bij een aantal punten stilstaan.

Het belangrijkste punt is de beslissing om in 2021 geen contributieverhoging door te voeren. Bijna alle leden zijn DVC’26 blijven steunen en daarvoor zijn wij jullie dankbaar.

Op de financiële situatie van DVC’26 ga ik in deze nieuwsbrief niet uitweiden, maar het water staat ons op dit moment zeker niet aan de lippen. Penningmeester Willy Elshof zit bovenop alle beschikbare regelingen vanuit KNVB, gemeente, provincie en overheid om het maximale eruit te halen. Verder heeft de Grote Clubactie een geweldig resultaat behaald: ruim 5.200 euro! De prijsuitreiking voor de tien beste lotenverkopers zal eind januari plaatsvinden, winnaars worden hiervoor door DVC’26 benaderd.

Kort na mijn installatie als voorzitter is Bjorn Aaldering gevraagd om toe te treden als bestuurslid met de portefeuille Technische zaken. Daarnaast heeft Jan Overgoor Accommodatiezaken als bestuurslid weer opgepakt. Mede door zijn ziekte is ook Sander Scheerder gevraagd om in een adviserende/ondersteunende rol betrokken te zijn bij het bestuur, vooral op het gebied van Technische zaken en Accommodatiezaken. Door het overlijden van Jan heeft Sander de portefeuille Accommodatiezaken van Jan overgenomen. Voor zowel Bjorn als Sander moet ik officieel de leden om toestemming/goedkeuring vragen en andere kandidaten oproepen zich te melden.

Wanneer er voor 31 januari 2021 geen schriftelijke bezwaren en/of tegenkandidaten zich gemeld hebben, zullen beiden de functie gaan vervullen en zal dit bij de KvK vastgelegd worden.

Het laatste punt is de vraag aan de leden om goedkeuring tot toetreding van DVC’26 als lid van de Open Club De Nevelhorst (OCDN). OCDN wordt o.a. gevormd door Sportvereniging Margriet, Triathliem, Tennisvereniging Didam (TVD) met als doel om iedereen (maar vooral de jeugd en ouderen) meer en gevarieerde aan het sporten te krijgen. Voor DVC’26 worden de belangen nu al behartigd door Raymond Sweers en Alex Steg en draaien er de laatste jaren al meerdere activiteiten bij DVC’26 zoals de Voetbal 3-daagse en Urban Sports. Door corona zijn door enkele geplande activiteiten een streep gegaan, maar komen deze hopelijk dit jaar tot uitvoering. De activiteiten zullen plaatsvinden wanneer ons sportpark door de voetballers niet/zeer beperkt gebruikt wordt, waardoor het sportpark een hoger bezetting krijgt en ook geld in het laatje brengt.

Ook hiervoor geldt dat bezwaren tot uiterlijk 31 januari 2021 ingebracht kunnen worden. Bezwaar en/of kandidaatstellen kan per e-mail naar secretaris@dvc26.nl met een kleine onderbouwing.

Later dit jaar zullen het rook- en alcoholbeleid zeker aan de orde komen. Door corona naar de achtergrond geparkeerd, maar zeker niet vergeten.

Wanneer ik over ons sportpark loop, door de weeks of in het weekend, overdag of ’s avonds, dan ben ik trots dat ik van deze geweldige club voorzitter mag zijn. Ik zie heel veel vrijwilligers zich belangeloos inzetten om er in deze lastige tijd toch het beste van te maken. Van onderhoudsploegen en Gerrie Groenen tot trainers, van kantinepersoneel tot commissies. Geweldig en hopelijk melden zich nog meerdere extra vrijwilligers om verschillende taken samen op te pakken.

Ik wens jullie het allerbeste toe voor 2021, in de hoop dat er weer snel een balletje getrapt mag worden. Wij moeten nog even volhouden en ons aan de maatregelen houden, maar het licht aan het eind van de tunnel wordt feller. Zodra het voetbal terugkeert, zullen wij samen met Sjaak ervoor zorgen dat het plezier snel terug is en dat we er alsnog een mooi jaar van maken.

Sportieve groet,

Marco Swenne
Voorzitter DVC’26
voorzitter@dvc26.nl

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta