Beste DVC’26’ers,

Mijn laatste column is alweer een tijdje terug, maar dat wil niet zeggen dat er bij DVC’26 niets is gebeurd. In deze column zet ik wat recente ontwikkelingen voor jullie op een rij.

Laat ik beginnen met een felicitatie voor Willy Elshof. Op 26 april 2022 heeft onze penningmeester namelijk uit handen van de burgermeester een koninklijk lintje mogen ontvangen voor alle werkzaamheden die hij verricht heeft sinds 1973. Een prachtige onderscheiding.

Verder zijn er in de jeugd door JO11-1 en MO15-1 kampioenschappen behaald en bij de senioren zijn zaterdag 2, zaterdag 3, vrouwen 1 en zondag 3 kampioen geworden. Eindelijk weer eens een seizoen tot het einde kunnen doorspelen en dan met zoveel kampioenschappen is fantastisch.

Een kritische noot die hierbij gemaakt moet worden, is het afsteken van rookbommen en knalvuurwerk, waardoor hoogstwaarschijnlijk het kunstgras op de krachtheuvel schade heeft opgelopen. Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling en niet op een voetbalveld. Ook de buurtbewoners kunnen vuurwerk niet op prijs stellen, Zoals het spreekwoord al zegt: Beter een goede buur dan een verre vriend.

Ook is de sporthal klaar en gaat nu door het leven als Beachhal Didam, waar beachvoetbal, beachvolleybal, beachtennis en meer gespeeld kunnen worden. Ook zijn er verschillende arrangementen mogelijk voor teams, vriendengroepen, bedrijven enz. Voor alle mogelijkheden en reserveren kun je een kijkje nemen op de website www.beachhaldidam.nl. Sinds kort hangt er ook een groot scherm waarop sportwedstrijden getoond kunnen worden.

Naast muziekvereniging Harmonie de Club (op woensdagavond) en de bridgeclub (op maandagavond en dinsdagmiddag) zal vanaf september ook BSO Puck & Co de sporthal voor twee dagen gaan huren, waarbij de nadruk zal liggen om de kinderen buiten actief bezig te houden en zo min mogelijk achter de computer te zetten. DVC’26-lid Koen Egging zal hier een belangrijke rol in gaan vervullen.

Stand van zaken vervanging hoofdveld

Woensdag 15 juni is een vervolgafspraak geweest met een afvaardiging van de gemeente en de Groenmakers. Het hoofdveld voldoet niet geheel aan de eisen van de KNVB en moet z.s.m. vervangen worden, maar er mag voorlopig nog wel op gespeeld worden. Klinkt simpel, maar dat is het helaas niet. Nu er een nieuwe gemeenteraad is, moet dit eerst in de raad besproken worden en dat kan tot twee maanden duren. Bij goedkeuring (volgens mij is er geen andere keuze) moet de gemeente de financiering rondmaken en een Europese aanbesteding uitschrijven, dit is ook weer een procedure van zes weken. Na het vergeven van de uitbesteding, zal er met DVC’26 besproken worden welk type kunstgras en infill er toegepast wordt. Vervolgens zal er met de uitvoerende partij een planning worden gemaakt, maar dan zijn wij al ergens in november of december van dit jaar. In deze fase zijn wij afhankelijk van het weer en kan er zo weer enkele weken/maanden geschoven worden. Al met al een gebeurtenis waarbij DVC’26 heel veel geduld moet hebben vanwege alle bureaucratie.

Nieuwe sportvoorzieningen via Open Club De Nevelhorst

Open Club De Nevelhorst (OCDN) heeft door het sluiten van zwembad de Hoevert en de vrijgekomen subsidie de opdracht aangenomen om rondom de Nevelhorst voor nieuwe sportvoorzieningen te zorgen. Fase 1 geeft TVD, S.V. Margriet en DVC’26 de mogelijkheid om op de eigen sportparken nieuwe sportmogelijkheden aan te leggen. Voor DVC’26 betekent dit dat er een multiveld, Calisthenics en bootcampveld komen als aanvullende mogelijkheden naast de krachtheuvel.

De firma Yalp is gespecialiseerd in bovenstaande voorzieningen aanleggen en zal eind juni een offerte uitbrengen. Zodra deze is goedgekeurd en is getekend door OCDN, zal Yalp met 8 tot 10 weken beginnen aan de realisatie van de nieuwe voorzieningen.

     

Het multiveld zal komen op de plek waar voorheen de 2 gele containers stonden en de calisthenics zal bij de krachtheuvel komen.

Vrijwilligers en scheidsrechtersplan

Nu het seizoen erop zit en de nieuwe teamindelingen voor de jeugd bekend zijn, begint de grote uitdaging voor de technische commissies om voor elk team een trainer, leiders en grensrechters voor elkaar te krijgen. Gezien het grote aantal teams gaat dat helaas niet voor alle teams lukken en zal er weer een beroep op de ouders/begeleiders gedaan worden. Het is geen vanzelfsprekendheid dat alleen het betalen van contributie voldoende is om voor alle teams kader te vinden. Daar waar geen kader door DVC’26 aangesteld kan worden, zullen ouders/begeleiding bij moeten springen om te voorkomen dat teams niet ingedeeld worden voor de competitie.

Afgelopen seizoen is er bij DVC’26 begonnen met een scheidsrechterplan om het tekort aan scheidsrechters op te vangen. De KNVB heeft een tekort en DVC’26 heeft een tekort, dus ontkomen wij er niet aan om de teams onderling wedstrijden te laten fluiten. Op zich ging dit best behoorlijk, maar zeker nog niet feilloos. Eind juni zal er een bijeenkomst volgen waarbij van elk team minimaal 1 afgevaardigde wordt verwacht om dit plan te evalueren en de laatste puntjes op de i te zetten. Teams die niet komen opdagen, gaan automatisch akkoord met hetgeen besloten wordt. Het staat teams vrij om niet deel te nemen aan dit plan, maar deze teams zullen voor elke thuiswedstrijd zelf buiten de scheidsrechterpoule van DVC’26 voor een scheidsrechter dienen te zorgen. Dit komt niet voor uit luxe, maar duidelijk uit een tekort aan vrijwilligers.

Ook voor diverse andere (kader)functies is DVC’26 op zoek naar vrijwilligers, zowel op het gebied van voetbalgerelateerde zaken, maar ook zeker accommodatiegerelateerde zaken. Wanneer je enkele uurtjes tijd hebt en DVC’26 een warm hart toedraagt, dan kun je contact opnemen met Bjorn Aaldering (senioren), Sander Scheerder (accommodatie), Danny Swenne (meiden/dames) en/of Marco van Lanen (jeugd).

Het ligt misschien voor de hand om alle problemen rond het voetbal bij het bestuur neer te leggen, maar ook het bestuur bestaat louter uit vrijwilligers die geen enkele vergoeding ontvangen voor alle uren die er door ze ingestopt worden. Het bestuur kan heel veel gaten dichten, maar toveren kunnen ze niet.

Nevelhorsttoernooi 2022

In het weekend van 24 t/m 26 juni wordt er na drie jaar eindelijk weer eens een Nevelhorsttoernooi georganiseerd. In totaal zullen er 26 teams vanuit heel Nederland deelnemen en strijden om de winst. Kom gerust een kijkje nemen tijdens het voetbal en/of de feestavonden op vrijdag- en zaterdagavond.

Sporten tijdens de zomervakantie

In de zomervakantie zal ons sportpark gedurende drie dagen in de week ’s middags geopend zijn. Op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag is iedereen welkom om te sporten van 13.00 tot 16.00 uur.

Na een lang seizoen – sommige teams hebben afgelopen weekend nog hun laatste wedstrijd gespeeld – zijn de meeste leden toe aan een paar weken geen voetbal en een fijne vakantie. Het bestuur wenst iedereen een goede vakantie en ziet iedereen graag uitgerust en vol energie terug voor weer een mooi nieuw seizoen.

Sportieve groet,

Marco Swenne
Voorzitter DVC’26
voorzitter@dvc26.nl

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta