Beste sportvrienden,

Op zaterdag 25 maart is het nieuwe hoofdveld officieel geopend en tegelijkertijd was er ook de aftrap voor de NIX18-campagne. Ook gaan de komende weken de nieuwe sportvoorzieningen eindelijk gerealiseerd worden. In deze column een korte update.

Nieuw hoofdveld en nieuwe stoeltjes op de tribune

Op zaterdag 25 maart is het nieuwe hoofdveld officieel geopend en tegelijkertijd werd ook de NIX18-campagne gelanceerd. Namens een afvaardiging van de gemeente heeft wethouder Henk Grootte de opening verricht waarna de wedstrijd DVC’26 O15-1 tegen de Graafschap O15-2 gespeeld is. Deze wedstrijd ging gelijk op tot de laatste minuten waarin DVC’26 O15-1 de verlossende winnende treffer scoorde, eindstand 2-1.

Op een lege tribune is het logo goed zichtbaar en in de kantine wordt ook aan de campagne veel aandacht gegeven zoals de bediening in shirts met logo NIX18, aanbod in de kantine is aangepast met een duidelijke menukaart, posters en banners zijn geplaatst.

 

Stand van zaken nieuwe sportvoorzieningen

Na veel en lang voorbereidend werk gaan de komende weken de nieuwe sportvoorzieningen eindelijk gerealiseerd worden. Even kort terugblikken naar de oorsprong van het ontstaan van de nieuwe sportvoorzieningen is gekomen door de sluiting van zwembad “de Hoevert”. De gemeente heeft 10x de jaarlijkse subsidie beschikbaar gesteld en de OCDN (open club de Nevelhorst) heeft de opdracht gekregen om nieuwe sportvoorzieningen voor jong en oud rondom de Nevelhorst te ontwikkelen. Na lang touwtrekken is deze opdracht opgeknipt in 2 fases waarbij in fase 1 voor DVC’26 geld beschikbaar is gekomen om nieuwe sportvoorzieningen op het eigen sportpark aan te leggen.

Wat gaat er dan komen? Er is vandaag, 30-03-2023, gestart met de aanleg van een multisportveld waar meerdere sporten op uit geoefend kunnen worden, ook zal er een Sutu-wand geplaatst worden. Het multisportveld komt in het verlengde van de tribune/kleedkamers richting veld 5/6 en tussen veld 1/2 te liggen.

De Sutu-wand komt ter hoogte van de achterlijn veld 1 en 2 en hieronder foto’s hoe zo’n wand eruitziet:

                

Een korte beschrijving van de Sutu-wand:

Bijna gelijktijdig zal de krachtheuvel een flinke update krijgen. Ook hiervoor is een plan bedacht en ziet er als volgt uit:

Het oude kunstgras uit de sporthal van het speedsoccerveld zal verwijderd worden en door nieuwe kunstgras voorzien worden. Verder zal er allerlei nieuwe belijningen worden aangebracht, nieuwe attributen bij komen en een klein calisthenics-hoekje komen. Voor diegene die niet weten wat er metcalisthenics bedoeld wordt hieronder een paar foto’s:

Wanneer de weergoden meewerken zullen de werkzaamheden uiterlijk 1 juni 2023 klaar zijn en de nieuwe sportvoorzieningen gereed voor gebruik zijn.

Sportieve groet,

Marco Swenne
Voorzitter DVC’26
voorzitter@dvc26.nl

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta