Beste sportvrienden,

Het seizoen loopt ten einde en gelukkig doen nog veel DVC’26/Sprinkhanen-jeugdteams en DVC’26-seniorenteams volop mee om het kampioenschap. Heren 1, VR2, JO15-3, MO17-1 (al kampioen), MO15-1 en MO20-2. Vooral de samenwerking tussen heren 1 t/m 4 verloopt uitstekend en draagt in grote mate bij aan de goede resultaten van heren 1. Op onze site staat de financiële beloning vanuit de vereniging voor het behalen van een kampioenschap, maar dat geldt alleen voor een volledig gespeeld seizoen. Bij twijfel kun je contact opnemen met Marco van Lanen (jeugd), Danny Swenne (meisjes/vrouwen) en Bjorn Aaldering (senioren heren).

Geen vuurwerk op ons sportpark

Bij een kampioenschap vinden veel leden dat dit samen moet gaan met vuurwerk. Echter brengt vuurwerk schade aan ons sportpark, maar ook de buurt kan dit absoluut niet waarderen. Er lopen veel beesten in de grasweiden rondom DVC’26 en zij slaan op hol door het vuurwerk en alle nare verwondingen tot gevolg.

Het is dus absoluut verboden om welke vorm van vuurwerk op het sportpark af te steken.

Stand van zaken nieuwe sportvoorzieningen

De meeste werkzaamheden ter voorbereiding voor het multiveld en de krachtheuvel zijn klaar. Helaas hebben de overige leveranciers aangegeven met lange levertijden te maken te hebben en wordt de oorspronkelijke opleverdatum van 1 juni niet gehaald, maar schuift door naar midden juli.

Grondwerk voor het multiveld en de krachtheuvel is nagenoeg klaar, de poort bij de krachtheuvel is verplaatst, straatwerk is gereed en de oude ballenvangers (oude trainingsveld) bij de krachtheuvel zijn vervangen door een nieuw hekwerk.

Gebruik Beachhal

Er zijn de afgelopen periode door muziekvereniging DES en door Joop Boxstart concerten in de Beachhal gegeven. Tussen beide concerten door is de Beachhal aangepast en groter gemaakt. Het zandgedeelte is gehalveerd, waardoor er meer ruimte ontstaat om concerten en soortgelijke activiteiten te organiseren. Het zand zorgde voor veel overlast door het opstuiven waardoor de Beachhal vaker schoongemaakt moest worden. T.p.v. het beachgedeelte komt een doorzichtige wand waardoor het zand niet door de hele hal terecht komt, deze wand wordt gesponsord door Vink Kunststoffen Didam. Zowel DES als Joop Boxstart waren onder de indruk hoe mooi de Beachhal was aangekleed en akoestisch mooi geluid toelaat.

De Beachhal kan ook nog gewoon afgehuurd worden om beachvolley en/of beachtennis te spelen.

Meenemen eigen drank naar DVC’26

In de coronaperiode is er door verschillende teams (alcoholische) drank meegenomen naar ons sportpark. Dit is niet geoorloofd, maar werd door het bestuur gedoogd omdat de kantine gesloten moest blijven en een drankje na het sporten er altijd wel ingaat.

Nu corona gelukkig alweer een tijdje achter ons ligt, zien wij nog met enige regelmaat dat teams drank zelf meenemen en dat kan niet de bedoeling zijn en is ook niet geoorloofd. In overleg met Sjaak kun je het drankaanbod in de kantine laten aanpassen, maar ook de prijzen zijn bespreekbaar met Sjaak. Ik verwacht dat éénieder zich vanaf heden aan deze regel gaat houden.

Top JO19-toernooi op 18 juni

DVC’26 organiseert op 18 juni een groot JO19-toernooi met verenigingen die spelen van Hoofdklasse tot 1e divisie. De deelnemende teams zijn VOAB, Woezik, TEC, Baronie, FC Winterswijk, Orion, Brabantia, DVV, Juliana ‘31, JEKA, RKSV Nuenen en DVC’26. Daar er meerdere teams van ver komen, zal de 1e wedstrijd om 10.30 uur beginnen en de finale zal om 16.25 uur zijn. Hopelijk met mooi weer, veel publiek en mooi voetbal.

Presentatieavond jeugdteams op 9 juni

Voor deze avond zijn alle jeugdspelers maar ook de ouders uitgenodigd om de presentatie van de nieuwe indeling voor het seizoen 2023/2024 bij te wonen. Wim van Zeist zal de avond grotendeels de visie van DVC’26/Sprinkhanen m.b.t. jeugdbeleid toelichten, maar ook vanuit het kader DVC’26/Sprinkhanen zal er een presentatie zijn.

Sluiting van de grasvelden

Ook voor dit jaar heeft de gemeente voor de grasvelden weer groot onderhoud gepland en mag er niet meer op gevoetbald/getraind worden, namelijk:
Veld 3 – 19 juni t/m 14 augustus
Veld 2 en 4 – 26 juni t/m 21 augustus

Schoon achterlaten velden en kleedkamers

De laatste jaren is er een duidelijke trend zichtbaar over het opruimen van afval op de velden en in de kleedkamers. Het gaat van kwaad naar erger en voor de vrijwilligers is de maat vol. Zij ergeren zich groen en geel dat er veel tijd verloren gaat aan het opruimen van afval. Er staan rondom de velden en in de kleedkamers voldoende afvalbakken/containers waar het afval in gedeponeerd dient te worden. Laat geen rotzooi achter in de dug-outs en kleedkamers maar neem het mee en ruim het op. De vrijwilligers hebben al duidelijk gemaakt binnenkort te gaan stoppen met het opruimen van iemand anders afval en dan zal ons mooie sportpark snel afglijden naar een bedenkelijk niveau.

Seizoensafsluiting

Ook dit jaar is het voor elk team van pupillen t/m senioren mogelijk het seizoen bij DVC’26 af te sluiten. Samen met Sjaak en zijn team kan in overleg de datum en tijdstip vastgelegd worden. De mogelijkheden en prijzen zijn d.m.v. diverse flyers gedeeld met het kader.

Sportieve groet,

Marco Swenne
Voorzitter DVC’26
voorzitter@dvc26.nl

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta