Welke coronaregels gelden er met ingang van het nieuwe seizoen per september 2021? Bij DVC’26 volgen we daarin de regels die de KNVB hanteert. Op de website van de KNVB vind je de meest gestelde vragen over het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal. Deze pagina wordt continu bijgewerkt. Houd deze pagina dus regelmatig in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste informatie en ontwikkelingen.

Maatregelen

Op dit moment zijn dit de meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal:

  • Trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mogen volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.
  • Publiek: het is toegestaan publiek toe te laten op de accommodatie. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht. Amateurverenigingen kunnen in overleg met hun lokale overheid afspraken maken over Testen voor Toegang om zo meer publiek toe te laten.
  • Horeca/ kantine: sportkantines zijn gelijk getrokken met reguliere horeca. De volgende maatregelen zijn van toepassing: er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reserveren is niet nodig, maar triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht.
  • Kleed- en doucheruimtes: deze mogen sinds zaterdag 5 juni weer gebruikt worden. Heb je deze nog niet gebruikt, dan ligt legionella op de loer. Het is dan ook belangrijk een aantal zaken in acht te nemen voordat er weer veilig gedoucht kan worden.

Bekijk hier de pagina van de KNVB.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta