door Marco Swenne

Ik ben nu één maand voorzitter van DVC’26 en het wordt tijd dat ik mijzelf aan de vereniging voorstel. Ik woon al mijn hele leven in Didam en ben als 12-jarige bij DVC’26 begonnen met voetbal. Tijdens de ledenvergadering ben ik gehuldigd voor het 40-jarig lidmaatschap, daarmee is ook direct mijn leeftijd bekend.

Ik woon samen met Angenet Verbeet en hebben wij twee kinderen; Dani is 17 jaar en Joan is 14 jaar jong. Beide spelen bij DVC’26.

Op 1 mei 2020 ben ik dertig jaar werkzaam bij VBI in Huissen (dichtbij Arnhem). Ik ben er begonnen als tekenaar en nu alweer jaren werkzaam als manager tekenkamer (verantwoordelijk voor +/- 50 tekenaars). VBI is marktleider als kanaalplaatvloerleverancier voor woningbouwprojecten, maar ook utiliteitsgebouwen zoals scholen, bedrijven, parkeergarages.

Samen met Jan Overgoor en Rob Looman zijn wij 16 jaar terug begonnen met het Nevelhorsttoernooi, eerst met Pinksteren en de laatste jaren eind juni. Het doel is geld voor de vereniging over te houden en te investeren in zaken die voor de gehele vereniging te gebruiken zijn, zoals scorebord (deels) hoofdveld, banken en wandgaderobe, pannaveld voor de kantine, kleine doelen, enz. Dit doen wij natuurlijk niet met zijn drieën, maar met heel veel andere vrijwilligers.

Daarnaast ben ik jaren leider/trainer geweest van de jeugd, DVC’26-5 en fluit ik sinds vorig jaar geregeld een wedstrijd bij de jeugd en senioren.

Zaalvoetbal

Nieuw dit seizoen is het zaalvoetbal bij DVC’26. Zelf ben ik jaren voorzitter van zaalvoetbalvereniging To The Point uit Didam geweest en begin 2019 ben ik met DVC’26 in gesprek gekomen om het zaalvoetbal bij DVC’26 onder te brengen. Na enkele gespreken en goede afspraken is het er dit seizoen van gekomen. Daarnaast is er op woensdagavond in de Muizenberg zaalvoetbaltraining onder leiding van Sjoerd Wanders. Tegen een kleine vergoeding kan men daaraan deelnemen.

Aanpassingen bestuur

Vanaf het begin van het nieuwe seizoen heb ik op de donderdagavond al meegelopen tijdens de bestuursvergaderingen. Daarbij heb ik kennisgenomen van diverse lopende zaken, maar zijn er ook nog heel veel zaken waar ik mij de komende periode in moet verdiepen.

Samen met de overige bestuursleden (Ilona en Willy) waren wij van mening de wens van vele DVC’ers in te moeten willigen om het bestuur uit te breiden naar vijf personen, zoals het ook in de statuten van de vereniging staat opgenomen. Jan Overgoor heeft de portefeuille Accommodatiebeheer al onder zijn hoede en heeft direct toegestemd op de vraag of hij het bestuur wilde versterken.

Bjorn Aaldering is benaderd als oud-speler van DVC’26-1 om de vacature voorzitter Technische Commissie in te vullen. Bjorn heeft het afgelopen seizoen zijn actieve voetbalcarrière beëindigd en heeft goed nagedacht of deze functie goed past bij de tijd die het gezin en het werk hem kosten.

Sander Scheerder gaat in de rol van ondersteuner/adviseur Jan Overgoor en Bjorn Aaldering bijstaan. Sander heeft enkele jaren geleden zijn voetbalcarrière beëindigd en afgelopen seizoen was zijn laatste seizoen als coach/trainer van DVC’26-5.

Bierkeuze

Het volgende besluit dat door het huidige bestuur genomen diende te worden, was de keuze tussen Amstel of Veltins als biermerk. Na goede gesprekken met de Terborgse Wijncentrale zijn wij van mening voor DVC’26 de juiste keuze gemaakt te hebben. Niet alleen speelde het financiële aspect een rol, maar ook de mogelijkheid om iets nieuws te organiseren samen met de Terborgse sprak ons aan. Dit zal al duidelijk worden tijdens de Nieuwjaarsreceptie/Nevelhorstloop op zondag 5 januari 2020.

Uitkering kampioenschap

Daarnaast hebben wij een besluit genomen over de geldbedragen die bij een kampioenschap en/of periode geschonken worden door het bestuur. Het volgende is vastgelegd:

  • Kampioenschap senioren prestatief: € 250, –
  • Periode heren 1 en dames 1: € 125, –
  • Kampioenschap senioren recreatief: € 125, –
  • Kampioenschap O19, O17, O15 prestatief: € 100, –
  • Kampioenschap O19, O17, O15 recreatief: € 80, –
  • Kampioenschap O14, O13, O12, O11: € 50, –

Dit geld kan slechts 1x per seizoen verdiend worden, dus tijdens de najaarscompetitie of de voorjaarscompetitie.

Eerste successen

Afgelopen zondag heeft Dames 1 van DVC’26 het eerste succes van dit prille seizoen binnengesleept. Bij concurrent Victoria Boys uit Apeldoorn werd een 3-2 zege geboekt en daarmee was de winst van de eerste periode een feit. Daarnaast is ook de koppositie in de 1e klasse C overgenomen met 18 punten uit 8 wedstrijden.

Ook DVC’26-3 zondag heeft de 1e periode binnen. Nog ongeslagen en zelfs zonder puntverlies staan zij na 8 wedstrijden op 24 punten en 6 punten los van Angeren 2. Op 1 december speelt DVC’26-3 in Angeren en kan dan de voorsprong nog verder uitbreiden.

Beide teams van harte gefeliciteerd namens het bestuur, hopelijk weten jullie de koppositie tot het eind van het seizoen vast te houden. Alle overige teams wensen wij natuurlijk ook veel succes maar bovenal veel plezier.

Voor de allerkleinste leden, O6 t/m O9-pupillen, staat er op vrijdag 29 november een Sinterklaasfeest op de agenda, aanvang is om 17.30 uur en het duurt tot 20.00 uur. Graag tot dan!

Met sportieve groeten,
Marco Swenne
voorzitter@dvc26.nl

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta