Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Helaas gaat 2021 vooralsnog op dezelfde voet verder als waar we 2020 mee afsloten. De huidige lockdown is met minimaal drie weken verlengd. De coronacijfers laten een versoepeling voor de sport voorlopig niet toe. Dit besluit komt niet onverwachts, maar pijnlijk is het wel. Niet in de laatste plaats voor alle voetbalverenigingen die al sinds oktober hun uiterste best doen. 

Niet alleen raakt deze verlenging alle verenigingen en leden hard, ook een haalbaar scenario voor de hervatting van de competities wordt hierdoor steeds uitdagender. 

Scenario’s herstart competities

Voor de senioren heeft de KNVB nog twee scenario’s op tafel liggen:

  1. De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld.
  2. Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.

Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg voor de KNVB om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s. Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar. In de eerstvolgende persconferentie hoopt de KNVB van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.

Hopelijk zorgt de verlenging van de lockdown ervoor dat de coronacijfers een flinke daling laten zien zodat ook het amateurvoetbal weer perspectief kan krijgen. Houd je dus aan alle maatregelen, hoe lastig het soms ook is. In de tussentijd kun je via www.knvb.nl/coronavirus op de hoogte blijven van de laatste informatie rondom het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal. 

Bron: KNVB
Bron foto: KNVB

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta