Onlangs werd ik door ons bestuurslid TC Bjorn Aaldering uitgenodigd om met hem bij te praten over mijn activiteiten bij DVC26 en met hem van gedachten te wisselen over het vrijwilligerswerk. Aan die uitnodiging gaf ik graag gehoor.

Als actief speler, vader van twee jeugdspelers en op dat moment beheerder van de DVC’26 website werd ik in 2013 gevraagd om de rol van bestuurslid Jeugdzaken in te vullen en dat heb ik tot 2018 gedaan. In die periode heb ik naast bestuurslid Jeugdzaken ook diverse andere taken ingevuld, of, zoals men wel eens zegt, gaten dicht gelopen… Dat ‘dichtlopen van gaten’ is soms nodig en klinkt misschien leuk, maar zou naar mijn mening bij een vereniging met meer dan 1.200 leden niet nodig moeten zijn.

Het huidig bestuur is druk doende een nieuwe, duidelijke structuur verder neer te zetten en organisatie in te richten. Daarin kan onze club volgens mij nog wel wat ‘ervaren en ook vers bloed’ gebruiken om in de uitvoering verder te helpen. Het zou ons allemaal helpen en de club sterker kunnen maken.

Wedstrijdsecretariaat

Sinds eind 2016 vul ik de rol van Wedstrijdsecretaris Junioren in. Dat betekent dat ik me wekelijks bezighoud met de veld- en kleedkamerplanning voor junioren (O14 t/m O19), het zoeken, werven en inplannen van scheidsrechters voor de juniorenwedstrijden, het plannen van de zaterdagdiensten (middag) en waar nodig contact met de KNVB en collega-verenigingen voor de wedstrijden van de aankomende weken. Willie Hubers doet ditzelfde voor de pupillenteams JO6 t/m JO13 die op de zaterdagochtend spelen. Rudy Willemsen doet dit voor de seniorenteams (O19+) die eind zaterdagmiddag en op zondag spelen.

Voor de zaterdagdienst hebben we momenteel vier vaste koppels en twee reserves. Dat betekent dat maximaal één keer per vier weken een vast duo een zaterdagdienst draait en die middag als gastheren het reilen en zeilen rondom wedstrijden (vanuit de commissiekamer) begeleidt. Uiteraard is er dan ook voldoende gelegenheid om de jeugdwedstrijden te volgen.

Als er leden of ouders van leden (uiteraard m/v) zijn die hierin ook eens mee willen draaien, dan zijn zij zeer welkom. Je kunt dat dan aan mij kenbaar maken via junioren@dvc26.nl of op een zaterdag eens binnen te lopen en interesse kenbaar te maken.

Scheidsrechters

Voor de scheidsrechters hebben we Jeroen van Alst als aanspreekpunt, ondersteund door o.a. Ingmar IJzendoorn die de Scheidsrechterszaken de afgelopen jaren opgestart heeft. Eerder schreven zij hier ook over op de website. Graag vernemen wij of er onder onze leden of bekenden van hen mensen zijn die wekelijks, tweewekelijks of slechts af en toe wel sportief bezig willen zijn, maar niet als actief voetballer. Kom dan eens kijken of scheidsrechter iets voor je is! Via DVC’26 en de KNVB bieden we hiervoor ook begeleiding en cursussen aan. Een aanvulling op het huidige scheidsrechterkorps is zeer welkom. Eventueel maatwerk kan worden geboden.

Vrijwilligers gezocht

Soms hoor ik in of rondom de club: “Dat moet de club maar regelen” ook nog wel eens aangevuld met: “Ik betaal toch contributie.” Wie dat zegt, vergeet dan waarschijnlijk dat hij of zij zelf de club vormt. We zijn een amateurvereniging en dat betekent dat we zelf, met zijn allen als leden die vereniging vormen. En dus ook alles zelf organiseren en doen.

Zonder scheidsrechters en zonder zaterdagdienst kan er op zaterdagmiddag niet gevoetbald worden… En naast de zaterdagdienst en scheidsrechters zijn er nog diverse vrijwilligersrollen waarbij extra ondersteuning welkom is. Zowel in het weekend als doordeweeks is er genoeg te doen.

Ben je na het lezen van bovenstaande nieuwsgierig geworden, of meteen al geïnteresseerd om te helpen door af en toe of met eigen deskundigheid of gewoon tijd en inzet te helpen? Laat het dan z.s.m. weten. Een berichtje naar onze secretaris Ilona Willemsen via secretaris@dvc26.nl is genoeg om zaken in gang te zetten. En bij twijfel gewoon op zaterdag eens komen kijken en van gedachten wisselen met een bestuurslid, de zaterdagdienst, een scheidsrechter of met ondergetekende.

Samen vormen we DVC’26 en samen kunnen we de vereniging nog mooier en sterker maken!

Sportieve groet,
Martin Som

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta