De komende drie jaar gaat DVC’26 structureel werken aan versterking van het meiden- vrouwenvoetbal binnen de vereniging en de regio. Dat doen we met gerichte ondersteuning vanuit de KNVB en in samenwerking met andere verenigingen. Samen met nog 25 verenigingen hebben we de samenwerking afgelopen 8 juni officieel afgetrapt. Namens DVC’26 waren Harm Stulp en Janneke Harmsen aanwezig.

Binnen het ‘ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal’ gaan we werken aan de positionering van het vrouwenvoetbal binnen de vereniging, een organisatie die beter is afgestemd op vrouwenvoetbal en de kwaliteit van het meiden- en vrouwenvoetbal. We hebben dit seizoen al een heel traject doorlopen, met onder andere een analysegesprek. De komende drie jaar gaan we met begeleiding en gerichte ondersteuning vanuit de KNVB het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de vereniging en de regio naar een hoger plan tillen. Om deze kwaliteitsimpuls vorm te geven, is er een ‘ontwikkelagenda’ opgesteld.

Daaruit kwam onder andere dat we aan de slag moeten gaan met de thema’s: kaderleden, organisatiestructuur, ontwikkeling op elk niveau, zorgen voor nieuwe aanwas en gelijkheid tussen de meiden/vrouwen- en jongens/herenafdeling. Allereerst starten we met de speerpunten; deze liggen voor de komende periode bij Communicatie en Marketing met de focus op werven, binden en behoud. Inmiddels zijn er vanuit de KNVB twee projectbegeleiders benoemd: Maarten Vruggink en Peter van Amstel. Inmiddels heeft onze procesleider Harm Stulp al een aantal gesprekken met hen gehad. Tijdens de bijeenkomst in juni jl. ontving Harm Stulp de KNVB-aanvoerdersband:

Klik hier voor een verslag van de bijeenkomst.

Klik hier voor meer informatie over het ontwikkelingsprogramma en een overzicht van de andere deelnemende verenigingen.

Om de komende jaren dit ontwikkelingsprogramma verder vorm te geven en uit te voeren, is de werkgroep o.a. uitgebreid met: Quinty en Amber Tinneveld, Lizette Driessen, Pepijn Thämer en Marieke Vierwind.

Wij zullen jullie regelmatig blijven informeren over de voortgang. Zijn er ideeën rondom de thema’s? Schroom niet om dit kenbaar te maken bij de leden van de KNVB-ontwikkelingsgroep!

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta