Een interview met de Doesburgse jongens van DVC’26.

Toen ik afgelopen week vroeg, wie ik kon interviewen, was het antwoord ‘Vraag de jongens uit Doesburg maar’. Dus jongens, stel je voor.
Ik ben Stan Tiecken, 19 jaar. Qua opleiding zit ik in een tussenjaar. Volgend jaar wil ik starten met fysiotherapie of sportkunde. Naast voetbal speel ik graag games. Ook vind ik het gezellig om samen met vrienden te zijn. Ik voetbalde eerst bij Angerlo Vooruit, vanaf de C speel ik bij DVC’26.
Mijn naam is Ryan Meijer. In de E’tjes van Angerlo Vooruit voetbalde ik al met Stan en Jordy. Uit die tijd stamt ook de foto bij dit interview. Vervolgens heb ik bij DZC een jaar in de D gevoetbald. Via Mark Kobus ben ik bij DVC’26 gekomen.
Ik ben Jordy Brinkhorst. Net als Ryan heb ik na Angerlo bij DZC gevoetbald. Daar ben ik halverwege het vorig seizoen gestopt. Sinds deze competitie speel ik voor DVC’26. Door het verloren halfjaar moet ik nu wel fysiek nog wat inhalen.

Ryan, jij bent net 8 weken uit de roulatie geweest. Hoe gaat het nu met je blessure? Ben je weer aan het spelen?
Ja, ik ben eerder geopereerd aan mijn kruisband. Van die knie had ik nu weer last. Maar ik ben weer aan het spelen. In het 2e heb ik inmiddels 2 wedstrijden volledig meegedaan. In het 1e speelde ik 20 minuten in de wedstrijd tegen Varsseveld. Naast het trainen op het veld doe ik er in de sportschool ook van alles aan om helemaal te herstellen.

Stan, jij bent de keeper. Vertel eens hoe het loopt?
Op een halfjaartje voetballen na ben ik altijd keeper geweest. Door Mark Kobus ben ik definitief in de goal terechtgekomen. De keeperstraining bij DVC is heel goed opgezet. Ik leer er veel. Op dit moment ben ik de eerste keeper van DVC1. Omdat Lesly Udink bij 1 is gestopt, sta ik in principe onder de lat. Ik vind het echt heel jammer dat ik geen directe concurrentie meer heb. In de tijd met Lesly ben ik namelijk enorm gegroeid als keeper. Er is nu geen vaste tweede keeper. We werken daarom met een keeperroulatiesysteem. Ik hoop dat deze situatie na de winter verbetert, want concurreren houdt mij scherp.

Jordy, dit is jouw eerste seizoen bij DVC1? Hoe bevalt het jou?
Het is echt gezellig. De groep vormt een geheel. Er zijn geen aparte groepjes binnen en buiten het veld. Dat bevalt mij goed. Ik ben naar DVC gegaan voor een nieuwe ervaring. Van de A1 van DZC kwam ik in het eerste van DVC. Dat is best wennen. Bijvoorbeeld omdat we spelen tegen vaders van wie de vrouw en kinderen bij de wedstrijd zijn. We hebben het qua voetbal leuk samen. Ik ben middenvelder, maar eigenlijk multi-inzetbaar. Als mijn concurrenten zie ik Aron en Dirk. Door hen ga ik beter spelen. Verder wil ik nog wel fitter en krachtiger worden. Naast de trainingen ben ik daarom ook in de sportschool bezig.

Wat zijn jouw kwaliteiten?
Jordy: mijn (trap)techniek, visie, inzicht, vooruit-spelend
Stan: mijn reflexen, tweebenige uittrappen, mijn coaching is echt beter geworden
Ryan: het juichen 😊, mannetje uitspelen en dribbelen

 

Wat zijn de kwaliteiten van… volgens de anderen?
Stan is als keeper erg gegroeid in het afgelopen jaar. Hij is nu zelfverzekerd en stopte 2 ballen in de penaltyreeks na een bekerwedstrijd.
Ryan is een tweede Messi in de manier waarop hij wegdraait, dribbelt, pass-t  en het overzicht houdt! Een all-rounder met snelheid.
Jordy kan makkelijk het spel verplaatsen, is rustig aan de bal. 9 van de 10 passes komen aan. Hij draait goed open en heeft een goede techniek.

Hoe zijn jullie aan dit seizoen begonnen? Waar loop je tegenaan?
Jordy: Ik had geen specifieke verwachtingen, wel doelen voor mijzelf.
Ryan: Het team kent elkaar goed. We willen elkaar beter, sterker maken en we willen altijd winnen. Toch gaat het dit jaar om handhaving in de 2e klas I.
Stan: In 2017 hebben we voor promotie gespeeld nadat we de 3e periode hadden behaald. Helaas zijn we niet gepromoveerd. Ik miste het seizoen erna vooral Mike Splithof en zijn ervaring. Hij zorgde voor balans op het middenveld. Dat jaar hebben we ons maar net gehandhaafd. Dit seizoen moeten we het, op Niels en Dave na, zonder ervaren eerste spelers zien te redden. Het is een zwaar seizoen. Ik hoop dat we ons handhaven. Je hebt tijdens een seizoen natuurlijk niet alles in de hand. Zijn er rode kaarten? Wie is fit? Wie kan spelen? We hebben namelijk te kampen met veel kleine blessures…

Hoe vinden jullie dat het tot nu toe loopt in de competitie? Welke ontwikkelingen zie je binnen het team?
We worden elke week beter. In het begin speelden we telkens in andere opstellingen. Dat was lastig. Nu raken we op elkaar ingespeeld, krijgen meer durf en worden tactisch beter. We willen geen lange-peren-voetbal, maar goed spelen. Wel waren er te veel onnodige doelpunten. En we misten Ryan en zijn snelheid en scorend vermogen. Stan: Ik stuur vanuit de goal ook meer de achterste linie aan.

Afgelopen weekend waren jullie vrij. Hoe was dat voor jullie?
Jordy: Ik zou liever hebben doorgespeeld. Vrije zondagen moeten er niet te veel zijn.
Stan: Effe niks vond ik wel fijn. Nu kon mijn pijnlijke heup zich herstellen.
Ryan: Voor mij was het wennen. We zitten nog zo aan het begin van de competitie, dan is het fijn als je wat meer in het spelritme kunt blijven.

Komend weekend staat de wedstrijd tegen DIO’30 uit Druten op de rol. Hoe bereiden jullie je voor op een wedstrijd?
Er is natuurlijk een teambespreking waarin de speelwijze wordt uiteengezet. Ook wordt informatie gedeeld over de tegenstander en wordt er soms een ‘gevaarlijke’ speler besproken.

Welke wedstrijd is/blijft speciaal?
Dat is toch DVC’26 tegen DCS. Ook al komen we niet uit Didam, deze wedstrijd heeft toch een speciale lading. Stan: Bijvoorbeeld de wedstrijd vorig seizoen die we thuis wonnen met 2-0. De sfeer die er was en ook het extra publiek. – Trouwens dit jaar valt op dat er sowieso meer publiek komt kijken bij de wedstrijden van het eerste.

Wat vinden jullie van DVC’26 als club?
DVC’26 is een heel gezellige club. We zijn er goed ontvangen en werden makkelijk in de groep opgenomen. De spelers zijn open en zeggen elkaar waar het op staat. Het eerste bestaat uit spelers van dezelfde leeftijd (rond de 20). Er zijn veel gedeelde interesses. Dat werkt door in de sfeer binnen en buiten het veld.

Wat zijn jullie sportieve wensen voor de toekomst?
Stan: Ik wil er sportief uithalen wat erin zit. Misschien zelfs ooit naar een vereniging die op een hoger niveau voetbalt?
Ryan: Ik hoop nog lang te kunnen voetballen met mijn knie. Ook wil ik zo hoog mogelijk spelen met dit team en veel scoren.
Jordy: Ik wil veel ervaring opdoen en genieten. En ik hoop dat we het met deze groep lang volhouden en over een aantal jaren samen terug kunnen kijken op hoe we het nu als ‘puppies’ doen.
Alle drie: dat we elkaar vooral positief blijven coachen.

Bekijk het artikel in Montferland Nieuws.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta