De nieuwe coronamaatregelen van 14 december hebben ook gevolgen voor onze plannen rondom de herstart van de competities. Het scenario waar de afgelopen tijd aan is gewerkt, en die de KNVB deze week met alle verenigingen wilde delen, is door de duur van de maatregelen alweer ingehaald door de actualiteit.

Wat in ieder geval duidelijk is geworden, is dat een herstart van de competities op 16/17 januari er logischerwijs niet meer inzit. Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten. Van alle scenario’s die eerder zijn gecommuniceerd in Plan B liggen er voor de seniorenteams daarom nog twee op tafel:

  1. De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld.
  2. Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.

Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen ‘optrainen’. De definitieve keuze voor een van deze scenario’s en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.

Bron: RTV Oost

Bron foto: KNVB

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta