Het kabinet zet per woensdag 19 mei de tweede stap in het heropeningsplan, inclusief versoepelingen voor de binnen- en buitensport. We zijn blij dat er hiermee een stapje de goede richting op wordt gezet. Al kan een grote groep voetballers helaas nog steeds niet doen wat ze het liefste doen: als team trainen en wedstrijden spelen.

Maar, zoals gezegd, er is weer iets meer ruimte voor zowel zaal- als veldvoetballers. Zo kunnen voetballers vanaf 27 jaar vanaf 19 mei buiten weer in groepsverband voetballen. Helaas nog steeds op anderhalve meter en in een maximale groepsgrootte van dertig personen. En na lange tijd mogen ook de binnensportlocaties weer open. Zaalvoetballers vanaf 18 jaar mogen trainen in groepjes van maximaal 2 personen en een trainer (en op 1,5 meter afstand). Zaalvoetballers onder de 18 jaar mogen als team trainen en onderling wedstrijden spelen zonder 1,5 meter afstand.

Opening terrassen op sportlocaties

De terrassen op sportlocaties mogen vanaf 19 mei weer open, tussen 06.00 en 20.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen, zoals maximaal vijftig personen per terras en maximaal twee personen aan tafel op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat. Ook geldt er een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf.

Verruiming maatregelen senioren

De afgelopen tijd heeft de groep voetballers vanaf 27 jaar in kleine groepjes van maximaal 4 personen op het trainingsveld gestaan. Vanaf 19 mei is trainen in grotere groepen weer mogelijk, al zijn daar nog steeds voorwaarden aan verbonden. Zo mogen groepen uit maximaal 30 personen bestaan en moeten voetballers onderling 1,5 meter afstand bewaren. Jongeren tot en met 26 jaar mochten, en mogen, gezamenlijk trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen zonder 1,5 meter afstand te houden.

KNVB Regiocup jeugd

Met de aangekondigde versoepelingen per 19 mei gaat het ontzettend lastig worden om de KNVB Regiocup voor jeugd te organiseren, zoals we dat het liefst zouden zien: in de periode mei/ juni enkele wedstrijden per team spelen in kleine poules op basis van een regionale indeling. Maar desondanks heeft de KNVB de Regiocup voor de jeugd nog niet definitief geannuleerd. Deze week neemt de KNVB een definitief besluit en informeren ze iedereen zo snel als mogelijk.

Zaalvoetbal

Na lange tijd mogen ook de sporthallen weer open, met maximaal dertig personen per ruimte. Zaalvoetballers tot en met 17 jaar mogen met elkaar trainen zonder de anderhalve meter afstand in acht te nemen. Ook mogen zij binnen de eigen vereniging wedstrijden spelen. Zaalvoetballers vanaf 18 jaar mogen in groepen van maximaal twee personen trainen, op anderhalve meter afstand. Verder blijven kleedkamers gesloten en is publiek niet welkom. Helaas is het voor de hele grote groep zaalvoetballers (vanaf 18 jaar) slechts een hele kleine vooruitgang om in groepjes van twee te mogen trainen.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta