Een interview met de driekoppige Communicatiecommissie van DVC’26: Alex Steg, Geerte Vierwind en Annèt Lammers

Alex, zou je je willen voorstelen?
Ik ben Alex Steg en op dit moment voorzitter van de Communicatiecommissie bij DVC’26. Mijn ‘carrière’ bij DVC’26 begon in 2013 als begeleider van mijn twee zoons bij de Champions League. Na het eerste seizoen werd ik gevraagd om coördinator te worden van deze groep jonge voetballertjes. Uiteindelijk ben ik enkele jaren coördinator geweest en heb daarbij de stap gemaakt van Champions League naar de F’jes en E’tjes. Als coördinator maakte ik ook onderdeel uit van de Technische Commissie voor de Onderbouw.

Daarnaast heb ik diverse jeugdteams getraind bij DVC’26. Samen met een groep enorm leuke leiders en trainers heb ik een paar mooie seizoenen als trainer mee mogen draaien bij verschillende teams, waaronder JO9-1, JO10-1, JO12-1 en JO13-2. Erg leuk om aan de wieg te mogen staan van de voetbalontwikkeling van deze groep jongens en meiden.

Sinds januari 2017 probeer ik wat lijn aan te brengen in de communicatie van DVC’26. Er was destijds bij DVC’26 behoefte aan betere communicatie richting alle betrokken doelgroepen van de club. Dat heeft ertoe geleid dat we naar het communicatiebeleid zijn gaan kijken en naar de inzet van de communicatiemiddelen die destijds bij de club in gebruik waren. Wat begon met het opstellen van een communicatieplan, heeft uiteindelijk uitwerking gekregen in de ontwikkeling van een nieuwe website, periodieke nieuwsbrieven, socialmedia-kanalen (Twitter, Facebook, Instagram), een YouTube-kanaal en diverse andere uitingen binnen de club.

Hoe zie jij binnen DVC’26 de rol van de Communicatiecommissie?
Samen met Annèt Lammers en Geerte Vierwind vorm ik nu de Communicatiecommissie van DVC’26. Met z’n drietjes zijn wij het aanspreekpunt voor de verschillende commissies die wij kunnen ondersteunen bij de communicatie met hun doelgroepen. Zo helpen wij onder andere het Algemeen Bestuur met de formele berichtgeving via website en nieuwsbrief.

Hoewel steeds meer commissies, vrijwilligers en trainers ons weten te vinden, zouden ze toch nog meer gebruik moeten maken van ons. Daar kunnen we dan allerlei middelen voor inzetten. Heb je een teamverslag? Wij zetten het op jouw teampagina. Heb je een leuk filmpje? Wij zetten het op ons YouTube-kanaal. Wil je een bericht op de website of in de nieuwsbrief, laat het ons weten. Hoe meer input wij krijgen, hoe beter wij de communicatie voor DVC’26 kunnen verzorgen.

Je bent ook betrokken bij Open Club De Nevelhorst waarbij vergaande samenwerking tussen de Montferlandse sportverenigingen een van de doelen is. Wat is hier de stand van zaken?
Dat klopt. Open Club De Nevelhorst, wat ondertussen de officiële naam is geworden van de open club, is een initiatief van DVC’26, Sportvereniging Margriet, Triathliem, Tennisvereniging Didam, Jeroen Reintjes Sports, Wijkraad Greffelkamp, Stichting Wielerpromotion Montferland, Volleybalvereniging Victoria en Sport Events Montferland. DVC’26 is een van de eerste initiatiefnemers geweest van de open club. Er is ondertussen zoveel over te vertellen, dat ik voor meer informatie zou willen doorverwijzen naar de website www.openclubdenevelhorst.nl.

Geerte, wil jij je ook voorstellen? Welke opleiding doe je?
Een blonde 20-jarige Diemse met een hoop creativiteit, dat ben ik, Geerte Vierwind. Ik woon al mijn hele leven in Didam en studeer Journalistiek in Utrecht. Ik zit niet stil en wil alles aanpakken, ofwel een bezige bij. Om mezelf bezig te houden ben ik vaak te vinden in de sportschool, loop ik een rondje in een mooie stad of kleurrijke natuur en stap ik graag uit mijn comfortzone.

Sinds mijn elfde trapte ik graag een balletje, maar toen corona om de hoek kwam kijken ben ik hiermee gestopt. Ik vind het jammer dat ik niet meer voetbal, maar helemaal verdwenen bij DVC’26 ben ik niet.

Geerte, jij neemt het de sociale media voor je rekening. Wat doe je precies, hoe ziet jouw doelgroep eruit en welke info wil je met hen delen?
Het is leuk om in de Communicatiecommissie van DVC’26 te zitten. Ik neem de sociale media voor mijn rekening: hierin kan ik mijn creativiteit kwijt. Ik ben tot nu toe vooral gefocust op de Instagram-pagina van de club. Alle posts vanaf de in DVC’26-kleuren ingerichte lay-out, zijn afkomstig van mij. Je zult vooral DVC’26-nieuws en informatie voorbij zien komen. Ik heb verschillende rubrieken bedacht voor het account en sta open voor nieuwe ideeën.

Waar ik vooral mee bezig ben, is het maken van de lay-out, contacten leggen met mensen bij de club, foto’s maken en reageren op de berichten op Instagram. In de voetbalweekenden ben ik druk met onze ‘Insta-stories’. In de Communicatiecommissie word ik erg vrij gelaten. Mijn doelgroep bestaat vooral uit DVC’26-leden. Ik kan op het account ons bereik goed in de gaten houden.

In de commissie houden we elkaar op de hoogte en leveren we input en nieuwe ideeën. We werken goed samen.

Hoe zie jij DVC’26? Wat gaat goed en wat kan beter volgens jou of vanuit de vrouwen/meiden? Wat zijn de wensen?
DVC’26 is een club in een dorp. In een dorp kennen de mensen elkaar. Nieuws en verhalen gaan daar snel rond. Het actuele (dorpse) nieuws is daarom belangrijk. De toekomstplannen van DVC’26 zijn erg positief. Zo zijn we in de commissie druk bezig met het bedenken van nieuwe thema’s, maar wat er allemaal precies gaat komen, is nog een verrassing.

Annèt, zou je je willen voorstelen?
Ik ben Annèt Lammers, een rasechte Diemse, en sinds augustus 2018 betrokken bij de Communicatiecommissie van DVC’26. Vroeger was ik iedere thuiswedstrijd van het 1e bij DVC’26 te vinden. Ook ging ik veel mee naar uitwedstrijden. De laatste jaren komt het er niet meer zo van in verband met mijn andere activiteiten. Wel word ik thuis altijd goed bijgepraat door Jan, dus ik ben zeker van veel zaken en ontwikkelingen binnen DVC’26 op de hoogte.

Wat doe jij binnen de Communicatiecommissie?
Ik ben graag bezig met het schrijven van teksten. Ook vind ik het leuk om filmpjes en foto’s te bewerken. Dat komt goed van pas bij de Communicatiecommissie. Op het sportpark en in de kantine zijn een aantal tv’s aangesloten op Sportlink-club.tv. Sportlink verzorgt (automatisch) de actuele wedstrijdgegevens. Ik maak wekelijks de beeldfragmenten met betrekking tot de familielotto, info over DVC’26, kantineactiviteiten en -aanbiedingen en wat verder interessant is voor leden en bezoekers. Namens de sponsorcommissie interview ik actieve DVC’ers, spelers (m/v) en sponsoren voor de sponsorpagina in het Monterland Journaal.

Tijdens deze interviews ervaar ik telkens weer hoe groot de betrokkenheid van iedereen is en hoe graag ze zich inzetten om DVC’26 met haar 1.300 leden goed te laten draaien op alle fronten. Dit geldt ook voor de leden van de Communicatiecommissie. We willen graag ondersteunend zijn voor alle afdelingen binnen DVC’26. Dus DVC’ers maak gebruik van ons!

Zit je bij DVC’26 in een commissie, ben je leider, trainer of speler van een team, of ben je vrijwilliger bij DVC’26, en wil je graag iets gecommuniceerd hebben, download dan deze flyer voor meer informatie over de Communicatiecommissie. Je kunt ons ook bereiken via communicatie@dvc26.nl

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta