Zondag 29 november 2020 bereikte ons het droevige nieuws dat lid, oud-voorzitter, bestuurslid en erelid Jan Overgoor is overleden. Na een lang ziekbed is Jan rustig ingeslapen in het bijzijn van zijn naaste familie.

Jan is op 1 november 1991 lid geworden van DVC’26 en scoorde menig doelpunt in het 5e. Niet alleen op het veld stond Jan zijn mannetje, maar ook menig klusje werd tot een goed einde gebracht. Het toenmalige bestuur had al snel in de gaten dat Jan handig was en zodoende duurde het niet lang voordat Jan plaatsnam in het bestuur. Eerst als wedstrijdsecretaris en daarna als bestuurslid Accommodatiezaken.

Ondertussen bleef Jan in het 7e voetballen en kwam een mooi toernooi in Grathem op het pad. Aldaar ging Jan de uitdaging aan om ook bij DVC’26 een dergelijk toernooi te organiseren en ondertussen heeft deze al 17 keer plaatsgevonden. Het doel: geld voor de vereniging verdienen waarmee de accommodatie opgeknapt zou kunnen worden.

Chris van Pelt heeft Jan gevraagd om de voorzittershamer over te nemen. Na wat aarzeling heeft Jan in 9 jaar als voorzitter veel teweeggebracht. Zo groeide het aantal leden van 950 naar 1.300, werd de nieuwbouw kleedlokalen bij tribune gerealiseerd, kunstgras op veld 1, digitaal scorebord, nieuwe dug-outs, werd de parkeerplaats verhard en werd veel achterstallig onderhoud opgepakt.

Na zijn voorzitterschap bleef Jan actief voor DVC’26 en voorzag hij het nieuwe bestuur van advies. De laatste periode had Jan ook weer zijn werkzaamheden als bestuurder Accommodatiezaken opgepakt en heeft dit ondanks zijn ziekte tot het laatst volgehouden.

Jan heeft thuis de ruimte gekregen van zijn vrouw Els en de kinderen Kevin en Daisy om heel veel tijd bij DVC’26 door te brengen. Kevin voetbalde zelf ook bij DVC’26 en Daisy heeft jaren in de kantine gewerkt.

DVC’26 is Jan, Els, Kevin en Daisy zeer erkentelijk voor hetgeen er bij de club allemaal gerealiseerd is. Wij zullen dit nooit vergeten.

Enkele weken geleden zijn er foto’s van het nieuwe skills court (pannaveld) gemaakt met het oude bestuur, de vrijwilligersgroepen maandag, woensdag en vrijdag, oude kledingcommissie en het nieuwe bestuur. Samen met de Nevelhorsttoernooicommissie en het bestuur is besloten om het nieuwe veld de naam ‘Jan Overgoor skillscourt’ te geven. Hierdoor blijven wij ons elke dag Jan herinneren als een warme, sociale, behulpzame sportvriend.

Wij wensen Els, Kevin en Daisy en verdere familieleden veel kracht en sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Leden en Bestuur DVC’26

Condoleances kunnen gestuurd worden naar het secretariaat van DVC’26: secretaris@dvc26.nl

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta