Een interview met Marcel Hansen van de Rabobank, sponsor van DVC’26

“Samen de regio versterken, dat is waar waar de Rabobank voor staat”, aldus Marcel Hansen. Marcel werkt al bijna 43 jaar bij de Rabobank. Ooit begonnen op de administratie, bekleedt Marcel momenteel de functie van Specialist Financieel Logistiek binnen de afdeling Bedrijven van het Specialistenteam Gelderland Zuid. Doordat Marcel al zoveel jaar bij de Rabobank werkt en onder andere gewerkt heeft bij de Rabobank in Didam, kent hij veel mensen in Didam en omstreken. Hij heeft altijd (en nog steeds) met veel plezier bij de Rabobank gewerkt.

“De Rabobank is een bank van en voor de leden. We hebben geen aandeelhouders maar leden. Met bijna 2 miljoen leden is de Rabobank één van de grootste coöperaties van Nederland. Onze leden kunnen meepraten over de koers van de bank en over welke projecten wij steunen. De afgelopen jaren is de Rabobank mee ontwikkelt met de maatschappij. Met 90 lokale banken blijven we betrokken bij onze leden, klanten en de samenleving.”

Deze ontwikkelingen betekenen niet dat je de Rabobank minder ziet in de regio, integendeel zelfs. “Als Rabobank proberen wij zo veel mogelijk zichtbaar te zijn. We streven een excellente klantbeleving na.” De Rabobank gaat mee met de digitale ontwikkeling, maar houdt daarbij rekening met mensen die dat lastiger vinden. “Voor de mensen die moeite hebben met de digitale ontwikkeling hebben wij een speciaal team dat hen aan huis bezoekt om te helpen.”

Met de insteek ‘Growing a better world together’ werkt Rabobank aan een betere wereld. “Mensen en bedrijven realiseren de meeste impact met duurzame ontwikkeling als ze samen optrekken, een aandeel nemen in elkaar. Zo versterkt Rabobank samen met haar klanten en partners de omgeving. We doen dit met financiële diensten, maar ook door het bieden van toegang tot onze kennis en netwerken”, aldus Marcel Hansen.

Rabobank en DVC’26 zijn al jaren verbonden aan elkaar en onlangs is het sponsorcontract weer verlengd. DVC’26 is als sportclub een belangrijke schakel in het streven om meer mensen in de regio aan het sporten en bewegen te krijgen. “De club DVC’26 toont een enorm maatschappelijke betrokkenheid in de regio. De plannen voor een open en vitale club waarderen wij natuurlijk enorm.”

Rabobank ondersteunt rond de 300 sportclubs en cultuurinstellingen in de regio. Dit doet zij via sponsoring of met de Rabobank Clubkas Campagne. Dit jaar mogen de leden van Rabobank Arnhem en Omstreken een bedrag van €200.000,- verdelen onder de deelnemende verenigingen.

Waar DVC’26 hard aan de weg timmert op maatschappelijk vlak, probeert de businessclub natuurlijk ook op zakelijk vlak te groeien. Inmiddels telt de businessclub ruim 110 sponsoren en is ze daarmee één van de grootste uit de regio. Volgens Marcel zorgt de businessclub van DVC’26 voor een positieve bijdrage voor de ondernemers in de regio. “De activiteiten zijn altijd goed georganiseerd en ze bieden volop mogelijkheden om te netwerken. Voor ondernemers een prima platform. Ieder jaar wordt er door de businessclub onder andere een sponsoravond georganiseerd en daar ben ik namens de Rabobank al vaker aanwezig geweest. Een mooie avond om te netwerken.”

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta