Hallo Koen,

Je komt weer terug op het oude nest bij DVC’26. Hoe ben je vroeger als jonkie hier begonnen?
Van de E’tjes van SV Loil maakte ik samen met Job Hendriksen de overstap naar de E1 bij DVC’26. Dat was de lichting van Twan Boekhorst, Tom van Raaij en Siep Rompelaar.

Wanneer ontdekte je dat je keepen leuk vond?
Het was al heel snel duidelijk dat ik voor het keepen ging. Dat was op het moment dat we met de F’jes op het grote veld gingen voetballen. Ik had in die tijd de mooie droom ‘in Eindhoven studeren en bij PSV spelen’. Als je ouder wordt, word je reëler. Dus mijn droom heb ik bij moeten stellen. 😊

Wat herinner je je nog van deze periode bij DVC’26?
Het eerste jaar met de E1 werden we kampioen. Koen Egging trainde ons en Floris Rompelaar en Roy Gieling waren de leiders. Zo’n kampioenschap blijft je altijd bij. Met de D1 speelden we hoofdklasse en deden we mee aan het Nederlands Kampioenschap.

Je bleek talent te hebben, want je trainde vijf jaar bij N.E.C. Hoe kwam je daar terecht?
Op enig moment kreeg mijn moeder veel telefoontjes. Ik vroeg haar ‘wat er toch was?’ Ze maakte zich er met een smoesje vanaf. Achteraf bleek dat N.E.C. contact zocht, maar dat wist ik toen nog niet. We speelden met de O14 dat jaar door omstandigheden op Goede Vrijdag. Onze leider was Tijs Wissink. Mijn vader wenste me voor de wedstrijd ‘veel succes’, maar wat anders dan bij andere wedstrijden, merkte ik wel. In de rust kreeg ik te horen, dat er een scout van N.E.C. bij de wedstrijd was om mij te bekijken. Ze hadden het me niet eerder gezegd, zodat ik niet zenuwachtig zou worden. Daarna ging het snel. Binnen een week werd ik al aangenomen en startte ik in de O15.

Wat heb je geleerd bij N.E.C.?
Ik ben beter gaan voetballen en keepen en mijn inzicht in het spelletje is sterk verbeterd. Ook als mens ben ik gegroeid. Met name mentaal. Want ik heb de nodige tegenslagen gehad; blessures, weinig speelminuten. Daar moet je mee leren omgaan. Ik ben er sterker door geworden, ik kan tegenslagen van me afzetten.

Bij N.E.C. heb ik verschillende keeperstrainers gehad en veel van hen geleerd: coaching, uitstraling, van achteruit spelers neerzetten en 1-op-1 voetballend situaties oplossen. Als keeper heb ik mijn lengte mee bij hoge ballen. Ik ben sterk op de lijn en een keeper die mee voetbalt.

Bij een profclub trainen, betekent wel alle dagen alles geven.

Wat zijn jouw mooiste herinneringen bij N.E.C.?
In het eerste jaar in Nijmegen werd ik de minst gepasseerde doelman van de competitie, met clubs als Ajax, Feyenoord en PSV. In O17 heb ik de bekerfinale met 4-0 gewonnen van Ajax O17. Dat jaar was ik opnieuw de minst gepasseerde keeper. Wat mooi is, dat een aantal leeftijdsgenoten nu bij N.E.C. in de hoofdmacht speelt.

Als je het over mocht doen, wat zou je dan anders aanpakken?
Je kunt alles maar één keer doen: goed of niet goed. Dat is een gegeven en daar hoef je geen spijt van te hebben. Het is de keuze van dat moment en de afweging die je toen maakte.

Wat doe je op dit moment buiten het voetbalgebeuren?
Na mijn vwo-diploma ben ik in Nijmegen gestart met een studie Economie. Dit beviel me toch niet. Komend jaar pak ik de draad op met een studie Rechtsgeleerdheid.

Na vijf jaar N.E.C. begin je het nieuwe seizoen 20/21 weer bij DVC’26. Dat wordt je eerste jaar in de senioren. Wat verwacht je hiervan?
Na het gesprek met Bjorn Aaldering heb ik een positief gevoel over het keepen bij DVC’26. Het is fijn aan iets nieuws te beginnen. Daarbij hoop ik meer te spelen, meer speelminuten te krijgen dan nu. Bij N.E.C. was ik niet uitgekeken op het spelletje of de trainingen, maar ik kwam te weinig aan de bak. Met meer speelminuten, zeker in het seniorenvoetbal, kan ik meer ervaring opdoen en mezelf ontwikkelen. Verder ben ik benieuwd naar de manier van spelen: worden het veel lange ballen of wordt het meer een fysiek spelletje?

Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten?
Ik wil graag andere spelers helpen beter te worden door tips en complimenten en zeker ook door kritische opmerkingen. Daar ben ik ook van. Door het trainen en spelen bij N.E.C. is mijn keepersinzicht goed ontwikkeld.

Mijn keepersreacties en mijn manier van aanbieden heb ik ook aardig onder de knie. Misschien kunnen andere keepers bij DVC’26 daar hun voordeel mee doen. Wat ik ook heb geleerd, is hoe je de anderen kunt stimuleren en oppeppen. Mijn insteek is daarin wel ‘altijd willen winnen’.

Welk doel heb je je gesteld?
Beter worden in het volwassen voetbal en uiteindelijk voetballen op ‘hoger niveau’. Dat kan met DVC’26 als we boven in de 2e klasse meedraaien of misschien zelfs promoveren. Ik wil in ieder geval hogerop.

Mijn voetbalactiviteiten gaan van 7x per week trainen en een wedstrijd, naar 2x per week trainen en een wedstrijd. Dat geeft me tijd en ruimte om wat andere zaken op te pakken naast school.

En heb je er zin in om bij DVC’26 te beginnen?
Ja, heel erg! Fijn om weer met oude bekenden te kunnen voetballen.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta