De KNVB zet een streep door het seizoen 2019/2020 in het topamateurvoetbal. De stilgelegde competities zullen niet worden hervat. Ook zullen er geen kampioenen worden uitgeroepen en vindt er geen promotie en degradatie plaats. Dat meldt de voetbalbond op haar website.

Alle niveaus

“Met het oog op de dinsdag (31 maart, red.) door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen”, schrijft de voetbalbond op haar website.

Duidelijkheid

“Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven”, stelt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta