Op de website en via de tv-schermen in de kantine komt ie voorbij: de Familielotto. De wekelijkse winnaars worden er bekend gemaakt.

Oorsprong

De Familielotto is voortgekomen uit de Club van 100, die in de gulden-tijd geld bij elkaar bracht om speciale voorzieningen te kunnen verwezelijken bij DVC’26. Het initiatief kwam van Paul Tomassen, Geert Berendsen, Jan Lammers, Ruud Willemsen en Bert van Zimmeren. De leden van de Club van 100 steunden ieder jaar elk met 100 gulden de vereniging. Vanuit deze bijdragen zijn bijvoorbeeld de banken om het hoofdveld geplaatst.

Trekking

Bij de Familielotto bepaalt het getal op de laatste bal van de zaterdagse trekking van de Duitse Lotto de winnaar(s) van die week. Daarbij hebben sommige deelnemers wel vaker geluk dan anderen… 😊

De deelnemers betalen 1 euro per week. De betaling is per kwartaal en bedraagt dan 13 euro. Met de bijdragen worden allerhande extra voetbalbenodigdheden voor de jeugd gefinancierd. Ruud liet een heel pakket nota’s zien, die sinds 2005 in overleg zijn ingediend. Een paar opmerkelijke uitgaven waren voor: 7 doelen op wielen (€ 5.800), keepershandschoenen (€ 2.000) en een AED-apparaat met ophangsysteem (€ 2.100) en verder ballen, geld voor jeugdactiviteiten en een enkele keer ‘de bus naar een jeugdtoernooi’. Ook het H-team heeft een bedrag gekregen voor een passende activiteit bij het 90-jarig bestaan van DVC’26.

De opbrengst van de Familielotto wordt dus nuttig besteed!

Wie spelen mee?

Het hoogste aantal ‘spelers’ stond een langere tijd geleden op 159. Nu zijn er nog 106 betalende DVC’26-aanhangers. Er zijn helaas deelnemers overleden, anderen zijn verhuisd en/of bij de club gestopt. En… voorheen deden ook hele elftallen mee aan de Familielotto. Die deelnemers worden nu jammer genoeg gemist.

Het is belangrijk dat er weer aanwas komt vanuit DVC-leden, -elftallen, -ouders en andere aanhangers, zodat er meer geld beschikbaar komt voor de jeugdafdeling van DVC’26!

Drijvende kracht

De man achter de schermen van de Familielotto, Ruud Willemsen, regelt al vanaf 2005 de wekelijkse bekendmaking van de prijswinnaar(s), de overboeking van het prijzengeld en natuurlijk de betalingen van aangeschafte materialen.

Als ik Ruud vraag waar hij graag ziet dat het geld naartoe gaat, zegt hij direct ‘duurzaamheid’; dus zonnepanelen, ‘van het gas af’ en andere energiebesparende zaken. DVC’26 moet klaar zijn voor de toekomst.

Meespelen? Doen!!
Steun DVC’26 met slechts 1 euro per week.
Speel mee met je elftal of doe het zelf.
Betaal per kwartaal € 13.
Maak wekelijks kans op de geldprijs van € 25.

Meld je aan via: ingrid.ruud@live.nl

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta