Vrouwenvoetbal is momenteel de snelst groeiende teamsport in Nederland. Waar het mannenvoetbal in Nederland zich al tot zeer professionele hoogtes heeft ontwikkeld, staat het vrouwenvoetbal nog aan het begin van de ontwikkeling. Met circa 5.500 voetballende meiden en vrouwen in de Achterhoek was het eigenlijk ‘gek’ dat er geen faciliteiten werden geboden voor vrouwelijke talenten. Daarom hebben werd in 2019 MVVA opgericht, met als doel om talentvolle meiden in de Achterhoek te kunnen behouden.

Samen met andere Achterhoekse clubs is ook DVC’26 een onderdeel van MVVA. Samen met MVVA willen wij het meiden- en vrouwenvoetbal naar een hoger plan brengen. Meiden- en vrouwenvoetbal is al vele jaren een onderdeel van DVC’26. Veel andere verenigingen zijn er (veel) later mee gestart. Het niveauverschil in de regio is zeer groot. Om ervoor te zorgen dat we talentvolle speelsters een platform kunnen geven, werd de MVVA gestart. De eerste stap heeft geresulteerd in trainingen en selectie voor meiden uit 2007 en 2008. Iedere vereniging werd uitgenodigd om speelsters aan te melden voor deze trainingen en selectie. Vanuit DVC’26 zijn er twee speelsters geselecteerd. Zij hebben getekend bij MVVA om te kunnen deelnemen aan trainingen en wedstrijden. Beide speelsters blijven gewoon bij DVC’26 trainen en wedstrijden spelen. MVVA komt er als extra training bij.

Ise de Reus en Annemijn Hakkers mogen wij feliciteren met de selectie. Namens DVC’26 is Wilco van Schriek betrokken geweest bij MVVA. Een mooi stap in de verdere ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta