Het bestuur van DVC’26 heeft bericht ontvangen dat oud-voorzitter en erelid Jan Sanderink is overleden. Hij mocht 96 jaar worden. We wensen zijn familie sterkte met het gemis.

Jan Sanderink was voorzitter van DVC’26 toen De Nevelhorst in gebruik werd genomen en heeft dus mede aan de wieg gestaan van alle ontwikkelingen en werkzaamheden die nodig waren om het huidige sportpark van de grond te krijgen. Ook Jan Welling had hierin een voortrekkersrol.

Interview

Theo te Wil heeft het door Bertus Schlief gemaakte artikel opgespoord van een interview dat zij samen hebben afgenomen bij Jan Sanderink in Lochem. Bertus Schlief was in die tijd verslaggever bij De Graafschapbode, de voormalige krant van de Achterhoek. Het interview was ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van DVC’26 in 2001. Het stond in de jubileumkrant met andere verzamelde historie.

Speciaal voor de oudere leden is hier de link naar het volledige interview met Jan Sanderink uit 2001.

Opening van Sportpark De Nevelhorst op 23 oktober 1966 door burgemeester Vlaar onder toeziend oog van voorzitter Jan Sanderink en bestuurslid Jan Welling (fotocollectie Theo te Wil). 

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta