Voor de wedstrijdorganisatie van DVC’26 wordt het steeds lastiger om wedstrijden goed bezet te krijgen met scheidsrechters. Reden voor DVC’26 om een aantal initiatieven op te starten en met spoed op zoek te gaan naar scheidsrechters voor zowel jeugd- als seniorenwedstrijden.

Teams leveren scheidsrechters

De Scheidsrechterscommissie van DVC’26 heeft inmiddels een brief naar de leden gecommuniceerd waarin een nieuw initiatief is aangekondigd om het scheidsrechtersprobleem op te lossen. Met ingang van het seizoen 2021-2022 worden teams gevraagd om een scheidsrechter aan te leveren voor een ander team van DVC’26. Door onderling elkaar te helpen bij het aanstellen van een scheidsrechter, wil DVC’26 ervoor zorgen dat elk lid van DVC’26 zijn of haar wedstrijd kan voetballen, op welk niveau dan ook.

Hoe werkt het? Ieder team van DVC’26, beginnend bij O15 tot en met het eerste elftal, zal met enige regelmaat verantwoordelijk zijn voor het aanstellen van een scheidsrechter bij een gekoppelde wedstrijd. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met (de aanvangstijd van) een eigen wedstrijd en de leeftijd die nodig is om een bepaalde leeftijdscategorie te kunnen fluiten. Aan het begin van de week wordt er door de Scheidsrechtercoördinator (Jeroen van Alst) een schema gepubliceerd met daarin de thuiswedstrijden van het aanstaande weekend. In dit schema zal te vinden zijn welk team een scheidsrechter dient aan te leveren bij een van de thuiswedstrijden.

Opleiding

Hoe mooi het initiatief ook, dit is nog niet voldoende. Er zal meer nodig zijn om geen wedstrijden te krijgen waarvoor straks geen scheidsrechters beschikbaar zijn. DVC’26 is bereid om mensen opleidingen te laten volgen, indien hiervoor interesse is. Kijk op www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/opleidingen voor meer informatie.

Mocht je geïnteresseerd zijn of iets kunnen of willen betekenen, dan je je hiervoor melden bij Jeroen van Alst, Scheidsrechtercoördinator van DVC’26. Hij is te bereiken via e-mail scheidsrechters@dvc26.nl of tel. 06-21538722.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta