Sport Events Montferland ontwikkelt en organiseert in de gemeente Montferland sportgerelateerde evenementen met maatschappelijke en sociale impact. Dit doet de stichting voor en in samenwerking met verenigingen (zoals DVC’26), scholen, bedrijven en de gemeente.

Hoogwaardig sport- en beweegklimaat

Het is de missie van Sport Events Montferland om in de gemeente Montferland een integraal (met scholen, verenigingen en bedrijven) en hoogwaardig sport- en beweegklimaat voor alle talenten te ontwikkelen, in uitvoering te brengen en te houden.

Door evenementen te ontwikkelen met sportieve aspecten wil Sport Events Montferland mensen vermaken en ontwikkelen. De stichting gebruikt sport als middel om mensen te ontwikkelen en bewuster te maken dat een gezond en fit leven tot meer levensvreugde leidt en duurzamere inzetbaarheid in werk en vrije tijd. Sport Events Montferland vindt dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om ergens bij te horen en op zijn of haar eigen niveau en leeftijd talenten kan ontwikkelen. Met sport kun je teams en afdelingen mentaal en fysiek sterker maken.

Het Athletic Skills Model

Sport Events Montferland werkt met de methodiek van het Athletic Skills Model (ASM). Deze werkwijze maakt mensen fitter, gezonder en beter in hun sport. Het Athletic Skills Model draagt bij aan een optimale talentontwikkeling voor iedereen op elk niveau. De sporters staan centraal in deze manier van denken over bewegen. Hierdoor ontstaat een langer atletisch leven met minder blessures, meer creativiteit en betere prestaties. Daarnaast zal meer variatie en plezier leiden tot minder uitval in de sport.

Jeugd en sport

Ook wil Sport Events Montferland de jeugd zo vroeg mogelijk met sport in aanraking brengen en daarmee onder andere aandoeningen als Obesitas terugdringen. Dagelijks vermaak als gaming willen we verrijken met aantrekkelijke evenementen voor de jeugd. Het is gebleken dat als kinderen eenmaal sporten, zij dat in veel gevallen ook hun hele leven blijven doen. Sporten is voor de jeugd dé basis voor een gezond en aantrekkelijk leven en carrière.

Sportmarketing in Montferland

Sport Events Montferland helpt eveneens verenigingen, bedrijven, scholen en de gemeente met het ontwikkelen van sportgerelateerde marketingconcepten. Samen met erkende regionale partners is Sport Events Montferland in staat om ondersteuning te bieden op het gebied van sportmarketing. Zo worden verenigingen ondersteund bij het vinden van sponsoren, leden of fans. Dit wordt onder andere gedaan door een sponsorcommissie te ondersteunen of door creatieve marketingcampagnes te bedenken.

Meer weten over Sport Events Montferland? Kijk dan op www.sporteventsmontferland.nl, bel met 085-7731443 of e-mail naar info@sporteventsmontferland.nl.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta