Even leek het erop dat de instuif opnieuw letterlijk in het water zou vallen. Zo’n twee uur voor aanvang kwamen er nog flinke donkere wolken over de Nevelhorst en werd er binnen de organisatie nog flink getwijfeld of het door kon gaan. Na het grondig bestuderen van de radarbeelden en na veel overleg met de meteorologische dienst werd, amper een uur voor aanvang, besloten om toch door te zetten.

Er hadden zich een record aantal van 103 deelnemers opgegeven die we niet opnieuw wilden teleurstellen. En voetbal is natuurlijk ook een sport voor de stoere jongens en meisjes die zich niet door een paar druppels laten wegjagen. Toen een uur later de eerste deelnemers de parkeerplaats opkwamen en de groepen werden verdeeld, verdwenen de wolken en brak de zon door.

Wat volgde was een superleuke middag waar alle deelnemers lekker met een bal bezig waren. De jongste deelnemers (amper 3 jaar oud) waren niet veel groter dan de bal, maar zeker niet minder enthousiast. De oudere deelnemers waren zo fanatiek bezig dat ze al snel over de hitte begonnen te klagen. Wat extra ranja ging er tussendoor dan ook wel in. Toen ruim een uur later nog steeds de zon scheen was iedereen een winnaar en werden de medailles uitgereikt. Samen met een lekkere appel van Fruitkwekerij De Stokhorst en een zakje snoep werden de kinderen weer naar de parkeerplaats gebracht vanwaar iedereen weer naar huis ging.

Het was een middag die zonder de hulp van de vele vrijwilligers niet mogelijk was geweest. In het bijzonder willen we als organisatie de studenten van Het Graafschap College, maar zeker ook de jeugdleden van DVC’26 en de (groot)ouders bedanken die zich op het allerlaatste moment nog als begeleiding hebben aangemeld. Dank jullie wel!

Bekijk de fotorapportage van de Voetbalinstuif

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta