De meiden en jongens van DVC’26 doen het goed. Er lopen zelfs een aantal echte toppers rond! En dat hebben ze bij de KNVB en De Graafschap ook gezien. In dit artikel het verhaal achter deze talenten.

Jeugdplan Nederland

Ise de Reus en Inge Bolder uit JO13-1 van DVC’26 zijn geselecteerd voor het Jeugdplan Nederland (JPN) van de KNVB. Hier kunnen talentvolle voetballers zich laten zien; vanuit het JPN kunnen ze zich verder ontwikkelen naar een hoger speelniveau. Ise en Inge hebben een aantal selectietrainingen gespeeld voor het JPN.


Foto: Inge en Ise

Ise vertelt: “Ik ben Ise de Reus en voetbal in de JO13-1. Ik ben op mijn achtste begonnen met voetballen bij Sprinkhanen, in een meidenteam. Vier jaar geleden ben ik gescout voor het JPN-jeugdplan van de KNVB. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de jongens bij DVC’26. Door corona zijn er afgelopen jaar wat minder activiteiten geweest bij de KNVB, maar nu is het gelukkig weer volop begonnen.”

“Ik maak deel uit van de selectie Oost en ben nu doorgeselecteerd naar Noord-Oost”, zegt Ise. “Dat is het gebied Gelderland, Overijssel, Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland. Tot nu toe moest ik altijd alleen gaan, maar wat heel leuk is: mijn teamgenootje Inge Bolder is nu ook geselecteerd, zodat we samen kunnen gaan.”

“De trainingen zijn nu in Hollandscheveld, bij Hoogeveen, een flink eindje rijden. Onze trainster daar – Silvia Smit – heeft jarenlang in het Nederlands Elftal gevoetbald en wij kunnen dus veel van haar leren.”

“Naast voetballen bij DVC’26 en de KNVB voetbal ik samen met Annemijn Hakkers en Inge Bolder ook nog bij MVVA. MVVA staat voor Meiden en Vrouwen Voetbal Achterhoek. We trainen bij de Graafschap op De Bezelhorst in Doetinchem.”

“Wij hebben dus een druk weekprogramma, maar dat vinden wij niet erg, want voetbal is helemaal ons ding!”

Meiden en Vrouwen Voetbal Achterhoek (MVVA)

Inge Bolder is op haar zesde begonnen met voetballen bij DVC’26 in de Champions League. Dat was destijds een hele grote groep met jongens en meisjes. Inge vertelt: “Na de Champions League heb ik altijd in gemengde teams gespeeld. Op een gegeven moment was er een selectiedag voor de MVVA. Ik ben daarvoor geselecteerd, mijn vriendinnen Ise en Annemijn speelden daar al. Ik weet niet hoe ik ontdekt ben voor Jeugdplan Nederland, dat zal tijdens een wedstrijd bij DVC of MVVA zijn gebeurd.”

“Ik heb eerst twee selectietrainingen gehad voor MO14 regio Oost”, vertelt Inge. “ Ik kreeg daarna een uitnodiging voor twee selectietrainingen voor regio Noord-Oost. Na deze trainingen kreeg ik een brief waarin werd medegedeeld dat ik was geselecteerd. De trainingen zijn van een hoog niveau, er spelen allemaal meisjes die erg goed kunnen voetballen.”

“De trainingen zijn meestal in buurt van Hoogeveen. Dat is best een eind rijden”, zegt Inge. “Ik ga er samen met Ise naar toe, zij is ook geselecteerd. Om de beurt rijden mijn ouders of de ouders van Ise. Dat is erg gezellig en gemakkelijk omdat we ook bij elkaar in de klas zitten op school.”

“Voetballen bij zowel DVC’26, MVVA als de KNVB is erg leuk. Ik kan eigenlijk geen keuze maken wat het leukst is. Hoe groot de kans is om door te gaan? Dat weet ik op dit moment nog niet. Ik heb pas een paar trainingen gehad bij de KNVB. Binnenkort spelen we onze eerste wedstrijd. Ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan.”

Keepster bij de MVVA

Naast deze meiden is ook Lisa Polman (uit JO13-3 van DVC’26) voor MVVA geselecteerd, als keepster. Lisa komt uit een echte DVC’26-voetbalfamilie. De opa, oom en neef van Lisa zijn actief geweest bij DVC’26, vertelt Lisa tijdens een kort interview. Haar grote voorbeelden in het keepersvak zijn Sari Veenendaal en Andre Onana, en haar favoriete voetbalclubs zijn Ajax en De Graafschap.

“Ik train vijf keer in de week”, vertelt Lisa. “Ik ben keeper geworden omdat ik het leuker vond om keeper te worden dan een speler. De keeperstrainingen zijn heel erg leuk.”


Foto: Lisa Polman, Merel van Wanrooij, Annemijn Hakkers, Ise de Reus en Inge Bolder, geselecteerd voor Jeugdplan Nederland

Voetballen bij PEC Zwolle

Ook Merel van Wanrooij kon naar de MVVA-talententrainingen, maar toen meldde PEC Zwolle Vrouwen zich met een geweldig aanbod bij Merel. En dus traint dit talent uit DVC’26 JO15-1 sinds augustus 2020 in de jeugdopleiding van de betaaldvoetbalclub uit Zwolle. Daar wil de DVC’26-voetbalster zich niet alleen verder ontwikkelen, maar hoopt ze zich ook in de kijker te spelen voor Oranje.

Lees het complete verhaal van Merel in de Achterhoekse Courant.


Foto: Merel van Wanrooij (bron: Achterhoekse Courant)

Talenten bij de jongens

Ook bij de jongens gebeurt van alles, want ook Tygo Blij en Nout Postema uit DVC’26 JO15-1 zijn uitgenodigd voor selectiewedstrijden van de KNVB onder 14 regio Oost-Zuid.

Bij de jongens van DVC’26 lopen meer talenten rond die zijn uitgenodigd voor regiotrainingen bij De Graafschap. Zo mogen Deniz Debbink (JO8-1), Ismail Metin (JO9-1), Senn Geurds (JO9-1) en Quinlen van Gaalen (JO15-1) bij De Graafschap laten zien wat ze kunnen. Ook Sem van Bronkhorst (JO8-1) heeft zijn uitnodigingsbrief van De Graafschap gekregen!

DVC’26 wenst alle meiden en jongens veel succes!

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta