Een korte update van de werkzaamheden die deze zomer plaatsvinden op de accommodatie van DVC’26. 

Skills court

Onlangs is er begonnen met de aanleg van het nieuwe pannaveld. Er komt een nieuw skills court waarin twee grote doelen, vier kleine doeltjes, twee baskets en een (voet)volleybalveld ondergebracht worden. Helaas heeft het bedrijf dat het poeder-coaten van de sportkooi voor haar rekening neemt, te maken gekregen met de gevolgen van het coronavirus. Hierdoor is er een lichte vertraging opgetreden. De planning is nu doorgeschoven om op donderdag 4 juni te beginnen met de montage van de kooi.

 

Verlichting

Om veld 2 komen zes lichtmasten die verkregen zijn van vv Lengel. Twee andere lichtmasten worden er op veld 5 bijgeplaatst aan de kant van veld 4 (grasveld), om zo voldoende verlichting op veld 5 te verkrijgen.

De lichtmasten van vv Lengel komen er dankzij de subsidie die DVC’26 van de provincie heeft ontvangen in het kader van de open club, waarbij Open Club De Nevelhorst een belangrijke inbreng heeft gehad. Voor de LED-verlichting rondom veld 2 is gekozen voor Twelve als leverancier, zij leveren ook al het kassasysteem in de kantine. Via dit systeem is het mogelijk de lichtinstallatie op afstand te bedienen.

De twee nieuwe lichtmasten krijgen LED-verlichting. Daarom is er besloten om ook de overige verlichting op veld 5 te voorzien van nieuwe LED-verlichting, alsook de twee lichtmasten op veld 6.

Deze werkzaamheden zijn gepland in week 24, aangezien de grasvelden 2, 3 en 4 door de gemeente in week 25 worden voorzien van drainage.

 

Drainage veld 2, 3 en 4

Bij ’t Peeske is een pilot geweest met een nieuwe manier van drainage met een ondergrondse sproei-installatie op veld 2. Er wordt een computergestuurde pomp- en filtersysteem onder de grasmat aangebracht, waarbij de bodemconditie door beluchting, bewatering en ontwatering volautomatisch bepaald wordt.

Bij een stortbui wordt het regenwater in no-time afgevoerd en bij droogte wordt de bodem direct onder de grasmat voldoende vochtig gehouden. Ook is het mogelijk bij het toebrengen van water meststoffen toe te voegen. Hierdoor wordt deze manier van werken een goedkoper en milieuvriendelijker alternatief voor kunstgras.

De gemeente heeft het voorstel gedaan om de velden 2, 3 en 4 van deze nieuwe mogelijkheid van drainage te voorzien. De werkzaamheden beginnen in week 25 en zullen t/m week 28 duren.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta