Veiligheid ook jouw verantwoordelijkheid

Binnenkort gaat de tweede helft van de competitie weer van start. Een moment waar velen naar uitkijken, maar ook een moment om toch even aandacht te vragen voor de veiligheid op en rondom de velden.

Enige weken geleden raakte een speler dusdanig gewond bij een actie dat hij nu 6 tot 12 weken zijn geliefde hobby niet kan uitvoeren. Hieraan ging een onschuldige overtreding vooraf (duw in rug), maar hij kwam hard en ongelukkig buiten de lijnen ten val. Net op de plek waar kleine doeltjes stonden, die er gewoon niet behoren te staan. Een onderwerp waar iedere keer aandacht voor wordt gevraagd: plaats goals en andere attributen die niet langs het veld horen te staan weer achter de afrastering. Een teamgenoot van het eerste slachtoffer raakte tijdens dezelfde wedstrijd geblesseerd, toen hij bij een uitwijkactie op een stoeltje terechtkwam die naast de dug-out stond. Ook deze hoort hier niet te staan.

Helaas is nog niet iedereen ervan doordrongen dat deze attributen er niet behoren te staan of in ieder geval na een wedstrijd opgeruimd dienen te worden.

Als vereniging nemen we zoveel mogelijk maatregelen om wedstrijden zo veilig mogelijk te kunnen spelen, maar ook begeleiders, trainers en de spelers hebben hier een verantwoordelijkheid. Want de volgende keer ben je zelf die speler of een andere speler uit jouw team die dit overkomt.

Veiligheid begint bij onszelf!

Hierbij dan ook een oproep aan alle leiders, trainers en spelers binnen DVC’26 om hier hun verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat het veilig is en blijft rondom en op de velden!

Het wedstrijdsecretariaat

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta