Zondag 22 januari 2023 is de wedstrijd Grol 1 tegen DVC’26 1 na het laatste fluitsignaal ontspoort tussen beide supportersgroepen. Tijdens dit incident zijn supporters van DVC’26 door supporters van Grol lastiggevallen met als dieptepunt dat een 20-jarige vrouw een klap op haar achterhoofd heeft gekregen en vervolgens op de grond is gegooid. Hierop hebben andere DVC’26 supporters gereageerd, waardoor er een over en weer geduwd en getrokken is. Vervelend genoeg stonden er kleine kinderen van de DVC-spelers tussen de ruzie makende partijen en wilden de DVC-spelers deze kinderen snel in veiligheid brengen.

Spelers van beide verenigingen zijn ertussen gesprongen om de heethoofden uit elkaar te halen en daarbij hebben ze vanzelfsprekend wat duw en trekwerk moeten uitvoeren. Anders dan de scheidsrechter heeft laten optekenen in de Gelderlander is er door de spelers absoluut niet geslagen en/of geschopt.

De scheidsrechter die het opstootje vanuit de middencirkel heeft waargenomen liep aan het eind van het opstootje naar de plek waar het allemaal gebeurde en gaf 3 spelers van DVC’26 de rode kaart.
Er zijn 2 spelers bestraft met de rode kaart voor vermeend slaan en/of schoppen en de andere rode kaart wegens commentaar op de scheidsrechter.

In de gehele geschiedenis, voor zover ik het kan terughalen, van DVC’26 is de vereniging nog nooit met dit soort negatieve zaken in aanraking gekomen. De eerste berichtgeving in de Gelderlander doet het ergste vermoeden, maar de afgelopen dagen zijn zowel de Gelderlander als het bestuur van Grol tot inzicht gekomen dat de spelers alleen met goede bedoelingen tussen de supporters zijn gesprongen. Na uitvoerig intern onderzoek zijn wij als bestuur ook tot deze conclusie gekomen. Uit gesprekken met spelers en staf is overduidelijk naar voren gekomen dat de spelers zich niet schuldig hebben gemaakt aan slaan en/of schoppen, maar geven ze wel toe geduwd en/of getrokken te hebben.

Het bestuur heeft afgelopen maandag de betrokken spelers met een rode kaart vanuit de vereniging hangende het onderzoek van de KNVB geschorst voor twee wedstrijden.

Daarmee is voor het bestuur de zaak niet afgedaan en willen wij wel benoemen dat iedereen die zich supporter, speler en/of staf noemt ervoor moet zorgen dat de naam van DVC’26 positief wordt uitgedragen en keurt het bestuur elke vorm van geweld af. Het aanmoedigen van de eigen club moet niet doorslaan in negatieve uitlatingen aan het adres van de tegenstander.

Namens het bestuur van DVC’26,

Marco Swenne
Voorzitter
voorzitter@dvc26.nl

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta