Een drieluik-interview met spelers Dave en Aron, grensrechter Geert en teammanager Eugénie van DVC’26 Heren 1.

Vanuit de spelersgroep: Dave Nova en Aron Chin

Aron en Dave jullie horen met 19 en 20 jaar bij de meest ervaren spelers van DVC-1. Hoe voelt dat voor jullie?
A: Voor mij wordt het wennen aan de nieuwe rol. We hebben nog niet zoveel ervaring en zullen de nieuwe jongens moeten aansturen. Ik zal dat op een gelijkwaardige manier doen. Wel vind ik dat we elkaar overal op aan moeten kunnen spreken. D: Voor mij voelt het gek en raar. We zijn een elftal van leeftijdsgenoten die in de jeugd al veel samen speelden. We moeten het doen zonder echt ervaren spelers, behalve dan Niels Hendriksen met 106 wedstrijden in 1. Ik volg met slechts 36 speelbeurten in 1.

Wat vinden jullie van de nieuwe groep?
D+A: De groep bestaat uit vrienden, jongens die elkaar al jaren kennen en goed met elkaar omgaan, binnen en buiten het veld. Qua voetbal moeten we allemaal nog doorgroeien. Maar de potentie is er. Iedereen heeft in de jeugd op hoofdklasseniveau gespeeld. We kunnen zeker een goed team worden, mede door de individuele klasse van een aantal spelers en goede inzet.

Wat is jullie inbreng in het groepsproces?
Edwin Hoogerdijk, onze trainer, rekent erop dat de meest ervaren spelers de kar trekken en er samen met het team voor gaan. Positieve coaching vinden wij belangrijk. D: Ik heb de laatste wedstrijden van vorig seizoen leren bikkelen. Daarmee wil ik het voorbeeld geven. A: Voorop in de strijd en proberen belangrijk te zijn voor het team.

Hoe denk je dat de groep zich gaat ontwikkelen?
A: Het is een hechte groep. Het vertrouwen in eigen kunnen zal groeien. Het wordt zeker een leerzaam jaar voor iedereen. Fijn dat we werken met vertrouwde begeleiders. D: Of het gaat heel goed, óf het gaat minder. De start zal hierbij een grote rol spelen. We weten van voorgaande jaren dat we juist onder druk goed kunnen presteren. D+A: De randvoorwaarden bij DVC 1 zijn heel goed. Daar moeten we als team wat tegenover zetten.

Welke wensen hebben jullie voor dit seizoen?
D: Ik wil zo veel mogelijk spelen. Weinig tegengoals. Handhaven. Als team groeien en na dit seizoen bij elkaar blijven. Meer supporters langs lijn. A: Met 7 nieuwe spelers goed op elkaar ingespeeld raken. Handhaving. Vertrouwen. En ‘volle bak trainen!’

Grensrechter: Geert van de Heuvel

Geert, als grensrechter loop je al bijna 15 jaar mee bij het eerste. Behalve op zondag, ben je er ook altijd op de donderdagavond bij. Wat vind je het mooist aan jouw inbreng?
Het werken met de groep, spreekt mij aan. Ook vind ik dat ik als DVC’er iets terug moet doen voor de club. Voor mij is dat vlaggen en hand- en spandiensten uitvoeren bij het eerste.

Wat vind je van de nieuwe groep?
Het is een jonge en onervaren groep. Niels Hendriksen is met 25 jaar veruit de oudste speler. De ontwikkeling van spelers en het team is voor de begeleiding een uitdaging. Het wordt geen makkelijk seizoen, maar er zit potentie in de groep. De jongens zijn leergierig en enthousiast. Als we ons handhaven, hebben we het goed gedaan.

Wat is jouw inbreng in het groepsproces?
Mijn ervaring wordt door de jongens gewaardeerd. Ik breng rust. In de derde helft zoeken ze mij op en bespreken we zaken.

Hoe gaat de groep zich ontwikkelen?
Ik zie welke grote stappen de jonge spelers in het eerste hebben gemaakt. De nieuwe jongens zullen die ook gaan zetten, al gaat zoiets sneller als er meer ervaren spelers meedoen. DVC’26 investeert veel in de jeugdopleiding. Het zou goed zijn als meer spelers daarvoor iets terug doen door in het eerste elftal te blijven spelen.

Welke wensen heb je voor dit seizoen?
Op de eerste plaats, dat er meer supporters achter het eerste gaan staan. Ook dat er meer jeugd betrokken wordt bij 1. Ik hoop op een goed seizoen waarin dit jonge eerste kan groeien. Aan de begeleiding zal het niet liggen. Met Eugénie is ook het management in goede handen.

Teammanager: Eugénie Christant

Eugénie, jij bent dit jaar voor het eerst betrokken bij DVC 1, maar je kent bijna alle spelers al vanuit de jeugd. Wat vind je van het nieuwe eerste?
Het nieuwe eerste bestaat uit jongens uit de eigen jeugdopleiding. Niet alleen uit Didam, maar ook uit Doesburg. Ik ken de jongens vanaf de C-tjes en ben al die jaren met hen meegegroeid en heb ze in verschillende leeftijdsfases meegemaakt. We weten wat we aan elkaar hebben. Ze zijn een goed collectief, de sfeer is gezellig en informeel. De spelers zijn gedreven en gretig. Het is een talentvolle groep.

Wat is jouw inbreng in het groepsproces?
Ik regel de randvoorwaarden zoals kleding en dextro. Ik zet het weekprogramma en de afspraken op papier en zorg dat de jongens de info krijgen en dat alles duidelijk is. Ik controleer of afspraken worden nagekomen. Bij de jeugd regelde ik ook de weekendjes weg en zo, maar daar is nu de feestcommissie voor.

Hoe denk je dat de groep zich dit jaar gaat ontwikkelen?
Met Edwin Hoogerdijk hebben we een trainer/persoonlijkheid die met zijn voetbalvisie precies past bij deze jonge spelersgroep. Met Frank Philippo erbij als assistent-trainer draait het goed. De jongens moeten zich in het eerste nog verder ontwikkelen, maar met hun drive en passie voor het spel kunnen ze ons zeker verrassen.

Welke wensen heb je voor dit seizoen?
Dat het een goed seizoen wordt en dat het eerste zich handhaaft in de 2e klasse i.

Bekijk het artikel in Montferland Nieuws.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta