Op maandag 29 mei (2e Pinksterdag) speelt het 1e van DVC’26 tegen Grol de allesbeslissende wedstrijd om het kampioenschap in de 2e klasse. Als DVC’26 wint is het na 43 jaar weer kampioen en promoveren ze naar de 1e klasse. Bij elk ander resultaat is Grol kampioen. Wij hopen dat er ook zo veel mogelijk leden, supporters en sponsoren van DVC’26 komen kijken. Hopelijk zien we jullie allemaal 2e Pinksterdag op Sportpark de Nevelhorst.

De trainer en aanvoerder aan het woord

Voor trainer Kevin Jeurissen en aanvoerder Sven Udink wordt het sowieso een speciale dag. Beiden zijn die dag voor het laatst actief betrokken bij het 1e elftal: een extra reden voor dit dubbelinterview.

Kevin, jammer van het gelijkspel afgelopen zondag tegen Spero… Hoe voelt een trainer zich voor het einde van de competitie met nog 1 wedstrijd te gaan bij deze stand? Wat gaan jullie (extra) doen om 2e Pinksterdag zo goed mogelijk te kunnen presteren tegen Grol? En is er een speciale rol weggelegd voor Mike Klinkhamer en Herman Ubbink?
Ik voel me ontspannen, gewoon zoals ik ben. Geen druk. Mega vertrouwen in het team. Met de staf zullen we ons voorbereiden op de wedstrijd tegen Grol. Om 14 uur is het dan aan de jongens. We kunnen hooguit vanaf de zijlijn nog wat doen. Om kwart voor 4 weten we hoe het is afgelopen… We gaan geen gekke dingen doen in de aanloop naar de wedstrijd. Op de training hoeven nu niet meer intensief aan de bak. We gaan lekker ontspannen aan het werk. Met Sven en Wesley Mortier hebben we ervaren spelers in het veld die geen druk ervaren. Herman Ubbink gaat lekker aan de slag met de groep en zal daar waar nodig wat druk wegnemen. Herman en Mike Klinkhamer zijn van grote waarde voor de spelersgroep.

Sven, hoe is de sfeer in de groep en hoe kijkt de groep aan tegen de komende wedstrijd? Jij bent ‘oudgediende’ en je hebt aan het begin van het seizoen al aangegeven nu te gaan stoppen. Heb je een idee hoeveel competitiewedstrijden jij de afgelopen 10 jaar voor het 1e bent uitgekomen?
De sfeer is altijd goed. We kunnen heel goed met elkaar opschieten en gaan voor elkaar door het vuur. Dat was zo aan het begin van het seizoen en nu nog steeds. We draaien een topseizoen en zijn een goeie mix van ervaren en minder ervaren spelers. En we hebben een goede trainer. Hij voelt de groep aan en wij hem. De wedstrijd tegen Grol begint nu echt te leven bij de spelers. We voelen (nog) geen druk. Als we op het veld staan, doet iedereen altijd zijn ding. Dat zal ook gebeuren in de komende wedstrijd. Ja, ik stop aanstaande maandag na de -hopelijk – kampioenswedstrijd van het 1e van DVC’26. Ik heb er dan 10 jaar op zitten. Hoeveel wedstrijden ik heb gespeeld… In ieder geval heel veel. ‘

Volgens de statistieken van Jan Lammers heb je nu 189 competitiewedstrijden voor DVC 1 gespeeld. Dus je maakt maandag de 190 vol.
189? Ik had het idee dat het er meer zouden zijn… Het moment om te stoppen, kan het niet beter als we 2e Pinksterdag tegen Grol kampioen worden!

Kevin, hoe zit het met de fitheid van het team? Zijn er op dit moment geblesseerden of geschorsten?
We moesten het dit hele seizoen al doen zonder Jan van Zimmeren. Hij is uitgeschakeld met een kruisbandblessure. Twan Boekhorst heeft een spierblessure. Mark Berendsen is weer fit. 2 spelers staan op scherp wat gele kaarten betreft. Gelukkig hebben we een brede selectie en goede reserves, waarbij de ervaren Geert van de Rijdt nog aansluit. We treden dus met ruim voldoende spelers aan om Grol te kunnen bestrijden.

Sven, afgelopen zondag speelden jullie tegen Spero, altijd een lastige tegenstander. Dat blijkt ook weer uit de uitslag. Welke verwachtingen had je voorafgaand aan die wedstrijd?
Ik had de jongens voor de wedstrijd nog eens goed gek gemaakt. Iedereen was erop gebrand om de wedstrijd te winnen. Helaas eindigde de wedstrijd uiteindelijk toch in een 3-3 gelijkspel.

Kevin, de komende wedstrijd tegen Grol is de laatste voor jou bij DVC’26. Wat doet dat met je? En hoe kijk je terug op de afgelopen jaren? Hoe heb je de samenwerking met hulptrainers en andere mensen in de (medische) begeleiding ervaren?
Normaal gesproken ben ik best een ijskonijn. Toch denk ik dat ik aanstaande maandag zeker emotioneel uit de hoek kan komen. Ik ben erg blij met deze groep en dat ik bij DVC’26 de kans heb gekregen met deze groep te werken. Vorig jaar waren er nog wel wat ups en downs. Dit jaar viel de puzzel op zijn plaats. Het was over en weer een kwestie van geven en nemen, dingen goed aanvoelen. Ik zal dit alles zeker gaan missen en nog veel komen kijken bij de club. De laatste jaren draaide ik 60 tot 80 uur per week voor werk en voetballerij. Nu komt er een periode van genieten en tijd voor andere zaken.

Sven, wat wil je nog kwijt over dit seizoen en de komende wedstrijd?
We waren het afgelopen seizoen een hechte groep die voor elkaar door het vuur ging en nog gaat. Er was een goede klik met Kevin, met de staf, de grensrechters en ook met de nieuwe leider die halverwege het seizoen aansloot was er meteen een fijne band. Door dit alles zal ik dit seizoen niet snel vergeten en ik denk dat alle jongens het hiermee eens zijn. Zelfs als we maandag geen kampioen worden, was het een mooi voetbaljaar.

Kevin, wat wil jij nog kwijt over dit seizoen en de komende wedstrijd?
In onze thuiswedstrijd op 19 maart tegen DIO’30 uit Druten dachten we het wel te redden op 80% sterkte. We verloren met 1-4. Daarvan heb ik geleerd dat je altijd op volle sterkte de wedstrijd moet ingaan. Mijn afscheid van de club komt nu echt in zicht. Ik heb een goede tijd gehad bij DVC’26 en wil daarom op deze plek iedereen met wie ik te maken had bedanken. Met name noem ik de TC met Bjorn Aaldering en Sander Scheerder die altijd oplossingsgericht meedachten. Ook veel dank aan Sjaak Hanegraaf die niets te gek was. En vanzelfsprekend bedank ik hierbij de complete staf van het 1e ! En uiteraard willen wij ook oproepen tot zoveel mogelijk steun aanstaande maandag!

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta