Op maandagochtend loopt bij DVC’26 een groep mannen rond, die het lekker vinden buiten te sporten en een balletje te trappen. De oefenvormen zijn afgestemd op deze actieve oudere spelers. Zo is er altijd een uitgebreide warming-up van een half uur om de stramme spieren goed los te maken. Als dat achter de rug is, kan het partijtje beginnen. Alles bij elkaar zijn de 26 spelers een uur in beweging.

De start

Vanaf 9:30 uur is er gelegenheid om koffie of thee te drinken en bij te kletsen. Om kwart over 10 gaan de sportkleren aan, zodat de training om 10:30 uur kan beginnen. Om half 12 zit het erop en na een frisse douche vertrekt iedereen weer naar huis.

 

Toernooien

Het walking football kent geen wedstrijden, alleen toernooien. Die zijn onder andere bij Sportclub Doesburg, vv Doetinchem en DZC. Ook speelden de teams diverse keren bij DOVO Veenendaal en deden ze mee aan het Achterhoek-toernooi waar ze tegen de oud-internationals met Kees Kist, Ernie Brands, Wietze Couperus, Sjaak Swart, Dick Schoenaker en Bennie Wijnstekers aantraden.

 

Begeleiding

De walking-football-trainingen werden tot nu toe gegeven door Peter Aal en Louis Verweijen. Helaas… Peter stopt zeker aan het eind van dit seizoen en waarschijnlijk stopt Louis ook. In dat geval zullen Chris Koenders en Willem Nass (oud-speler van Groessen) hun taken overnemen. Chris leidde de groep al als de trainers op vakantie waren.

Verder is er een organisatiecommissie. Deze wordt gevormd door Harrie Koster, Willem Nass en Chris Koenders.

 

Meedoen?

Spelers die geïnteresseerd zijn, kunnen op maandagmorgen naar de training komen kijken en een kop koffie meedrinken. Er is een inloopperiode van 6 weken, waarin men kan kennismaken met het walking football.

Spelregels

Er zijn een aantal aangepaste spelregels voor walking football. Een paar voorbeelden: Je mag niet rennen, wel snelwandelen. Slidings zijn verboden. Geen inworp, maar intrap als de bal buiten de lijnen gaat. Ook mag de bal niet boven heuphoogte worden gespeeld. Wil je precies weten wat wel en niet mag? Via deze link vind je alle spelregels: www.knvb.nl/downloads/bestand/19651/spelregels-walking-football

Spreekt het walking football je aan? Dan zien we je graag op maandagochtend tussen 9:30 en 10:15 uur bij de koffie op sportpark De Nevelhorst te Didam bij DVC’26. Als je direct wilt meespelen, breng dan ook je sportkleding mee.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta