Update: Uitstel, maar geen afstel

De Winter Games zouden in de voorjaarsvakantie (15 t/m 19 februari) plaatsvinden op de sportparken van FC Bergh, DVC’26 en TV Didam, maar door de hevige sneeuwval van de afgelopen week is het helaas niet meer mogelijk om deze locaties te betreden. De kans dat de velden beschadigen is te groot.

Een bittere pil voor nu. Maar we gaan we gewoon door, alleen niet volgende week, maar we mikken nu op de meivakantie. Hopelijk laten de corona-maatregelen (en het weer) dan ook meer toe en kunnen we er met de verenigingen er alsnog een beweegfeest voor jongeren van maken.

Lees meer.

 

Winter Games voor jongeren

In de voorjaarsvakantie (maandag 15 t/m vrijdag 19 februari) is er met de Winter Games voor jongeren heel veel te beleven in Montferland. Er staan bij DVC’26 activiteiten op het programma als Glow in the Dark Soccer, Bootcamp en Voetgolf, en op andere locaties een Skateclinic en Racketsporten. Via de jongerenwerkers van Welcom hebben de jongeren het programma grotendeels zelf samengesteld.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens deze corona-pandemie minder zijn gaan bewegen. Vier op de vijf jongeren beweegt zelfs te weinig. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen of zelfs gespannen te voelen. Tijdens corona krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Met de Winter Games krijgen jongeren de mogelijkheid om deel te nemen aan allerlei extra sport- en spelactiviteiten. Zo krijgen jongeren toch een positieve impuls om deze donkere wintermaanden door te komen.

Meer mogelijk door samenwerking

Voor de organisatie van de Winter Games slaan veel organisaties in Montferland de handen in één. DVC’26, FC Bergh, Open Club De Nevelhorst, welzijnsorganisatie Welcom en de gemeente Montferland bundelen hun krachten. Afgelopen zomer organiseerde Open Club De Nevelhorst al met succes De Zomerspelen. Dit krijgt nu dus een vervolg met de Winter Games.

Doe ook mee met de Winter Games

Ben je tussen de 12 en 23 jaar en heb je zin om tijdens de voorjaarsvakantie aan allerlei gave activiteiten mee te doen? Doe dan ook mee met de Winter Games!

Ben je ook zo nieuwsgierig naar wat er allemaal te beleven valt? Neem dan snel een kijkje op deze pagina, of kijk op onze Activiteitenpagina, en geef je op voor zoveel activiteiten als je maar wilt.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta