Terwijl onze TV-ster in spe, die blijkbaar op gezette tijden als navelstof in de navel van onze trainer woekert (voor de duidelijkheid gaat het hier om Tom) de was en de kussens buiten stalt, wordt veld 2 van DCS bezet door een partijtje voetbal van onze jongens tegen O13-2 (en 3 van O13-1) van DCS. Opmerkelijk dat een wedstrijd blijkbaar niet de voorkeur krijgt om op veld 1 en op kunstgras te spelen. Ergens voel je de druk van trainers die het voor het zeggen hebben aldaar en die niet van zins zijn om plaats te maken en naar veld 2 te verkassen.

Een aantal sportievelingen zijn op de fiets naar Zevenaar gekomen. Anderen met de auto. Het is lekker voetbalweer. Van beide kanten lekker wat supporters. Los van de keuze om ons op veld 2 te zetten lijkt een prima avondje voetbal aanstaande.

Om 18.30 blaast de scheids de wedstrijd aan. Direct zetten de DVC-ers de Zevenaarse club onder grote druk en de ene na de andere kans wordt gecreëerd. Het wachten op de eerste goal door onze jongens is een kwestie van tijd. Zeker 5 loepzuivere kansen worden niet verzilverd. Tot enige ontsteltenis loopt een van de schaarse aanvallen van DCS uit op een valpartij in onze 16 metergebied. De scheidsrechter fluit niet ons voordeel maar geeft ons terecht een penalty tegen. Onze hoop is gevestigd op Senne, onze invalkeeper deze avond vervangt Tijn vanwege een blessure. De penalty wordt benut. Daar staan we dan met onze ziel onder de arm.

De scheidsrechter eist de hoofdrol op deze avond. Het valt niet mee om geen slechte verliezer te zijn op een avond als deze. Scheidsrechters zijn ook vrijwilligers en daar moeten we veel respect voor hebben. Het valt deze keer echt niet mee. En toch zitten er ook mooie kanten aan een wedstrijd als deze. Daar waar het een half jaar geleden faliekant de verkeerde kant op zou gaan blijft vanavond het voetbal en de teamgeest de boventoon voeren. De mentale weerbaarheid en de beheersing is echt gegroeid. Het was wat dat betreft een interessante beproeving.

Na de rust gaat de strijd qua voetbal redelijk gelijk op. We komen onfortuinlijk op een 2-0 achterstand. De verdediging van de Zevenaarders blijkt zeker in de tweede helft een flinke horde. Ondanks de druk van onze kant houden ze stand. We schuiven Rick door naar het middenveld en spelen achter 1 tegen 1. Dat pakt – hoewel laat – goed uit en we maken een doelpunt. Sem doorkruist met een hard schot de verdediging en de bal vliegt via een verdediger van DCS in de bovenhoek. Maarten onze grensrechter probeert met argumenten de scheidsrechter te wijzen op gelijke behandeling van situaties die zich op het veld voordoen. De feedback werd de scheids teveel en op last van het staken van de wedstrijd wordt verzocht om een andere grensrechter. Onze navelpluisje dragende trainer Tom neemt het vendelen met enige tegenzin over. Het is het staken van de wedstrijd niet waard.

De uitslag had 2-6 moeten zijn. Echter we hebben niet van de scheidsrechter, het veld en bijdrage van O13-1 spelers verloren. We hebben zelf verzuimd de kansen te benutten en hadden de wedstrijd al in het eerste kwartier kunnen beslissen. Jammer, want we stonden er nog lekker bij bovenin. Ieder gaat na de wedstrijd zijn of haar eigen weg. En toch is er nog stof tot nadenken… De opeenhoping van wollig materiaal namelijk navelpluis kwam na de wedstrijd ter sprake. Je noemt toch je liefje geen navelpluisje. Of wel? Dit navelpluis voornamelijk bestaande uit kledingvezels vermengd met dode huidcellen en lichaamshaar is toch geen koosnaampje? In tegenstelling tot wat we verwachten schijnt navelpluis voornamelijk uit het ondergoed naar boven te migreren in plaats van neerwaarts uit hemd of andere kleding. Het is absoluut niet de bedoeling om in een goed huwelijk wrijving te veroorzaken zoals deze migratie die ook het gevolg is van wrijving tussen lichaamsbeharing en ondergoed. Gelukkig is navelpluis volstrekt onschuldig en is er geen andere actie vereist dan het min of meer regelmatig verwijderen ervan. Sorry Tom maar Sandra verdient echt een beter koosnaampje. Ze zullen via de app wel volgen…

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta