Afgelopen paasweekend heeft JO13-1 op het internationale jeugdtoernooi, de Brabant Open, de derde plaats weten te behalen. We hadden mogelijkheden genoeg om het toernooi te winnen, maar na een super spannende halve finale waren het strafschoppen die een beslissing moesten brengen. Ook toen bleef het spannend, maar na de achtste penalty ging het mis.

We vertrokken vrijdagavond naar St Michielsgestel, locatie Zonnewende. Daar verbleven nog meer deelnemende teams uit verschillende landen.
De zaterdag speelde we in de groepsfase drie wedstrijden. De eerste en openingswedstrijd tegen de organiserende vereniging HVCH, speelde zich eigenlijk alleen op de helft van de tegenstander af. Helaas vergaten we te scoren en kreeg HVCH 10 seconden voor het einde hun enige kans die ze wel benutte en verloren we de wedstrijd. De tweede en derde wedstrijd tegen het Belgische Godsheide en Berghem Sport werden wel gewonnen, waardoor we toch eerste in de poulfase werden.

De zondag wonnen we de eerste wedstrijd tegen het Duitse SV Kornwestheim waarna de wedstrijdtegen SV Alliance uit Haarlem volgde. Omdat die ook op dezelfde locatie overnachtte, was er al onderling contact en hadden we daar al tegen ze gespeeld. De winnaar van die wedstrijd zou de finale gaan spelen. Het was een zeer spannende wedstrijd met gemiste kansen over en weer. Na 2x 15 minuten stond de score nog op 0-0 waarna de strafschoppen volgde. Na de achtste strafschop ging het dus mis en volgde de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tegen HVCH, het team waar we de eerste wedstrijd ook tegen speelde en verloren. Na de eerste 15 minuten was het nog steeds 0-0 en even leek het eenzelfde wedstrijd als de eerste te worden. Totdat Jens van afstand de bal over de keeper heen schoot en voor de 1-0 zorgde. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 3-0 en was de derde plaats een feit.

Het was een super geslaagd weekend en een hele ervaring voor de spelers/speelsters. Op beide dagen kregen we de steun van veel ouders die naar Heesch zijn gekomen om het team aan te moedigen. The Wiendels Group/AVDD sponsorde het vervoer en zorgde voor twee bussen waar we natuurlijk erg blij mee waren. We willen de sponsor dan ook heel erg bedanken.

Foto’s:

     

     

     

     

Meer informatie:

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta