Na een paar weken niet te hoeven opdraven, zat de winterstop er tegen Groessen JO8-1 dan toch echt op. Vooraf waren onze helden van plan om zich tijdens deze opa- en omadag van hun beste kant te laten zien.

Na het eerste fluitsignaal was echter duidelijk dat ze nog met hun hoofd bij de polonaise van het carnaval zaten. Het duurde dan ook niet lang tot ze tegen een achterstand aan keken. Deze goal werkte als een wekker en de mannen zagen gelukkig in dat ze toch wat fanatieker moesten worden. Het duurde dan ook niet lang tot Bram Verhoef na een fraaie slalom voor de 1-1 tekende. De jonge honden gaven de tegenstander vervolgens geen tijd om op adem te komen en gingen vol voor de overwinning. De voorsprong kon dan ook niet lang uit blijven en het was Sven Francis die voor de 2-1 zorgde. Kort daarop tikte Tim de Reus de 3-1 binnen, na een fraaie corner van wederom Sven Francis. Met deze voorsprong dachten de mannen de rust wel te halen, maar Groessen liet zien dat ze de 3 punten niet zomaar in Didam zouden laten en verkleinden kort voor rust de achterstand weer tot 3-2.

Met deze stand was het rust en terwijl de opa’s en oma’s konden genieten van een kop koffie en een stuk appeltaart, kregen de talenten te horen dat ze veel sterker waren, maar wel hun best moesten doen. Gelukkig voor de leiders hadden ze geen bananen in hun oren en na rust bracht Mats Godschalk de marge weer snel terug naar 4-2. Kort daarop gevolgd door de tweede treffer van Bram Verhoef. Groessen zette daarna nog één keer aan en bracht de stand weer terug naar 5-3. Met een fraai redding maakte Niels Dercksen duidelijk dat er voor Groessen niets meer te halen viel. Na goed doorjagen van Robbe Klein Herenbrink bracht Sven Francis vervolgens de genadeklap toe aan Groessen. Daarna ging het snel. Tim de Reus maakte met een fraai afstandschot de 7- 3 en Mats Godschalk zorgde na een fraaie aanval voor de 8-3. Het slotakkoord van de wedstrijd was weer aan de maker van de eerste treffer en Bram Verhoef zorgde met zijn derde treffer van de dag voor de eindstand: 9-3.

De overwinning leidde in de kleedkamer nog één keer tot een polonaise in de carnavalsvakantie. Aanstaande zaterdag wacht met DVOV JO8-1 de volgende tegenstander en dan hopen we met de herstelde Jop Hoksbergen en de van vakantie teruggekeerde Bjorn van Zimmeren de ingezette lijn verder door te trekken!

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta