Het was nat, koud en ontzettend vroeg toen de mannen van DVC JO8-1 het voor de tweede keer dit seizoen op moesten nemen tegen DVOV JO8-1. Was de wedstrijd in Didam nog een kansloze nederlaag met 2-10, dit keer waren onze talenten van plan om die nederlaag recht te zetten.

Direct vanaf de aftrap van DVOV was het Robbe Klein Herenbrink die op jacht naar de bal ging, deze wist te veroveren en zelf na een fraaie slalom afrondde. Binnen een minuut stond het dus al 1-0 voor DVC ’26. De vaders die nog gezellig zaten te kletsen onder het genot van een kopje koffie in de warme, droge dug-out, gingen er maar eens echt voor staan in de regen. Dit kon wel weer eens zo’n wedstrijd worden die je niet wilde missen!

Na de voorsprong rechte de jongens van DVOV hun ruggen en gingen snel op zoek naar de gelijkmaker. Die volgde dan ook niet veel later. Onze helden lieten zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en bleven gewoon voetballen en het duurde dan ook niet lang totdat Mats Godschalk na een goede pass van Tim de Reus fraai afrondde. De jonge honden bleven gaan om deze voorsprong te vergroten. Na een fraaie uittrap van Niels Dercksen kon Jop Hoksbergen alleen op de keeper af. Het was echter een hand van één van de spelers van DVOV die dit wist te voorkomen. Echter, het gevaar van DVC ’26 JO8-1 zit hem in de spelhervattingen en het was Sven Francis die met een fraaie vrije trap van buiten de zestien DVC’26 op een verdiende 3-1 voorsprong zette. Tijd voor DVOV om er nog een schepje bij bovenop te doen en te jagen op de aansluitingstreffer. Deze volgde dan ook snel. Dat het mentaal wel goed zit bij onze helden bleek wel doordat ze zelf weer vol in de aanval gingen. Dit keer was het Bram Verhoef, die na een typische Bramslalom de bal met een droge knal binnen schoof en zorgde voor de ruststand 4-2.

Omdat de regen met bakken uit de lucht bleef vallen en de mannen geen zin hadden om teveel af te koelen werd er direct door gespeeld. In de tweede helft lieten onze jongens zien hoeveel voordeel ze hadden van de rondjes om het veld, tijdens de trainingen, want conditioneel waren ze ook duidelijk de meerdere. Het was Robbe Klein Herenbrink die, met een geplaatst schot van afstand voor de 5-2 zorgde en dat het duidelijk was bij de mannen van DVOV, dat DVC ’26 dit keer duidelijk een maatje te groot was voor hen. Na een knappe actie van Bjorn van Zimmeren, mocht Sven Francis de corner nemen en was het 6-2 na een eigen goal van DVOV. Het slotakkoord was wederom voor Sven Francis, na een uittrap van keeper Mats Godschalk zette hij de eindstand op het bord: 7-2.

Niemand die klaagde over het natte, koude weer. Iedereen was blij met deze doelpuntenregen, net zoals het na de winterstop 3 punten regent voor de mannen van DVC’26 JO8-1. Volgende week wacht Angerlo Vooruit en hopelijk gaan onze mannen bij beter weer dan niet achteruit!

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta