Twee weken lang hebben we ons voorbereid op deze wedstrijd. Als onze ploeg in de bovenste geledingen mee wil blijven doen moeten we vandaag boven onszelf uitsteken. Een voorbode is de inzet op de trainingen. Dat voorspelde veel goeds.

Weliswaar verrekte vroeg, met toch een fijn ochtendgloren strekken de heren van O13-2 de benen. Met de hoekvlaggen voorop en koffiebonnen in de boksetes begeven we ons naar veldslag nummer 5. Met een tussenstop in kleedhonk nummer 13 alwaar de krijgers zich voorbereiden op de strijd, trekt het stel ten tonele.

De Huissenaren zijn de koploper in onze klasse. Maar met veel self-efficacy (geloof in eigen kunnen), de verbeterde groei-mindset en de absolute wil om te winnen is er geen sprake van ontzag. Integendeel! Er was bovendien geen wind, de scheidsrechter is niet tegen ons, het veld is goed, de bal niet te licht, enz… Normaal gesproken de eerste excuses, nu geen woord over gehoord.

We zijn helaas geteisterd door de blessures van Sem en Jessy. Maar fijn dat ze er beide waren om het team aan te moedigen, daarbij zijn we ook weer heel erg geholpen door O12-1 en Loek. Fijn als teams elkaar helpen. Het wedstrijdverloop dan. Er wordt vanaf de eerste minuut voor elke vierkante meter geknokt. Beide teams houden elkaar redelijk in de tang. Over en weer ontstaan slechts enkele kansen. Maar als er dan een mogelijkheid is om de koploper van punten af te helpen dan is dat vandaag. Duidelijk is dat degene die scoort de winnaar is. Het wedstrijdbeeld na de thee is hetzelfde. Een spannende wedstrijd met over en weer kansen. Op het einde hadden we met twee goede kansen iets meer geluk nodig voor de volle winst. We blijven steken op een remise zonder doelpunten.

Dit gelijke spel geeft aan dat we mee kunnen met de bovenste partijen. De teams in onze klasse zijn goed aan elkaar gewaagd. De tegenstanders boven ons hebben we gehad, al zal het tegen ’t Peeske a.s. zaterdag ook niet heel makkelijk worden. Als deze ploeg het op kan brengen om de komende weken serieus te blijven trainen en zich focussen op de wedstrijd dan zijn er mogelijkheden om bij de eerste drie te eindigen. Opportunisme is na een ‘brilstand’ tegen de koploper een goed vertrekpunt. Zo ook nu.

En mooi om te zien dat wat je traint, meerdere malen herhaalt, met de warming up terug laat komen dan ook zichtbaar is tijdens de wedstrijd. We blijven geloven in een mooi resultaat! Genoeg tekst voor nu, op naar grootse daden.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta