Zaterdag 15 september 2018, eerste ronde Beker, uitslag 1-5 (0-3 bij rust)

Achilles is een 2e Divisionist en dat is te merken. Ze hebben 2 à 3 jongens die duidelijk verder zijn en een paar technisch begaafde gastjes. Hierdoor ligt het tempo voor ons om mee te kunnen voetballen, net te hoog. We lopen op onze tenen om ze af te houden, hierdoor zijn we slordig in de omschakeling. De 0-1 valt na 4 minuten nadat we tot 3 keer de bal bij de tegenstander in de voeten spelen in plaats van een teamgenoot. Na 10 min zijn we iets meer gewend aan het tempo en creëren we een eerste goede aanval, de handelingssnelheid is echter niet snel genoeg om echt kansrijk te worden. In de 14e minuut hebben we een fase waarin we continue het duel verliezen en niemand echt de bal wil hebben. Hierdoor volgt er een slechte spelhervatting waardoor Achilles scoort. Ze herpakken zich iets, maar heel scherp is het niet waardoor Achilles vlak voor rust, 29e min., met een afstandsschot uit de 3e lijn hoog binnen mag schieten. Niemand die zich ervoor gooit om het schot eruit te halen.

In de rust aangegeven dat we al beter op en over de middellijn voetballen en dat een goal tegen deze ploeg er zonder meer in zit.

Na de rust ligt de limonade nog zwaar de maag want Achilles mag wederom na 4 min scoren en we grijpen niet in, in elk geval niet adequaat. De ploeg pept elkaar op en de schouders gaan eronder. Dit resulteert in de 1-4 van Luca uit een corner. Klasse veerkracht getoond met elkaar. Daarna gaat de wedstrijd redelijk gelijk op waarin we prima stand houden maar helaas niet de kracht en snelheid hebben om erg gevaarlijk te worden. De eindstand komt na 18 min op het bord na een afgeslagen bal, redding Senne waar niemand van ons op reageert en de tegenstander van dichtbij binnen mag tikken. Scherpte…

Positief: de manier waarop we veerkracht tonen, de posities op het veld, de afstand tussen de linies.

Bas Snellenburg en René Vierwind

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta