Zaterdag 8 september 2018, eerste ronde Beker, uitslag 0-3 (0-2 bij rust)

We treffen in de tweede bekerwedstrijd ESA JO13-1; deze ploeg gaan we in de competitie ook tegen komen.

Positioneel stond het al wat beter dan in de wedstrijd tegen UNION een week eerder. In de 1e helft hadden we met name moeite met de bewegende spelers van ESA, het winnen van persoonlijke duels en om goed in positie te spelen. ESA heeft net wat meer body, leeftijd, snelheid en bal tempo dan wij. Door onzekerheid en niet doortastend genoeg optreden in de duels, werden we telkens naar achteren gedrukt. De eerste goal ontstaat doordat er 1 vanaf de achterlijn met de bal aan de voet tussen diverse verdedigers door mag slalommen zonder dat iemand echt adequaat optreed. De tweede goal valt uit een afgeslagen bal die van buiten de 16 meter hoog in geschoten mag worden omdat we geen druk op de bal hadden en niet dicht genoeg op de man zaten om het schot te kraken.

In de tweede helft was de inzet wat beter, er werden iets meer individuele duels gewonnen en waren we in staat iets verder van de eigen goal te voetballen/verdedigen. Niet ver genoeg om aanvallend ook onze stempel te drukken maar ver genoeg om niet continu voor de eigen goal onder druk te staan.

De derde goal valt uit een fysiek duel waarin de aanvaller van ESA even vast pakt en de scheidsrechter door laat voetballen. Dit is illustrerend voor het verschil tussen ESA en DVC. Ze zijn net iets sneller, slimmer, fysieker en durven/ doen net iets meer om de duels te winnen.

Samenvattend: ESA was sterker en slimmer maar voetballend konden we ze redelijk in toom houden. De tegengoals vallen uit individuele fouten en niet wegens organisatorisch falen. Dat betekent dat het positioneel beter stond. Met name de tweede helft werd van DVC kant beter gevoetbald. Een paar aardige combinaties gezien maar aanvallend hebben we te weinig gebracht omdat met name de afstand naar de goal vanaf het middenveld te groot was. ESA heeft net die 2 a 3 tweede jaarspelers die vorig seizoen een soort gelijk niveau hebben gevoetbald. Die weten wat nodig is en hebben vooraf al een idee wat er moet gebeuren terwijl wij dat op het moment dat het moet gebeuren nog moeten bedenken in het veld en dus vaak net te laat zijn.

Verbeterpunten: inzet, geen angst om het duel aan te gaan, zowel de bal als de man durven aan te vallen. Stap voor stap, eerst controle/aanname/balbezit dan pas de pass (duels werden verloren doordat we bezig waren met het vervolg voordat we echt controle over de bal of überhaupt echt balbezit hadden). Proberen om iets gegroepeerder in een blok op het veld te staan en nog iets verder van de eigen goal (en dus dichter bij de goal van de tegenstander) te voetballen.

Positief: de manier waarop ze met de aanwijzingen in de rust de wedstrijd hebben hervat en redelijk onder controle hadden. De manier waarop ze de duels in de tweede helft zijn aangegaan.Senne heeft prima gekeept. Hij heeft meerdere goede reddingen verricht en ons in de wedstrijd gehouden!

Bas Snellenburg en René Vierwind

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta