Niet het Corona-virus nekt onze jongens, maar ‘Irri’. Nee, dit is ook geen storm. Slechts een rechtsbuiten – behendig, snel en gehuld in veel te strakke thermobroek, of wat hiervoor moet doorgaan – met de nodige air over zich heen. Hij was een plaaggeest voor onze achterhoede. Zelfs Bassie en Adriaan zouden hem niet te pakken krijgen.

Laten we maar snel teruggaan naar het wedstrijdverslag. Om 13.00 uur is de aftrap op het zonnige sportpark De Nevelhorst. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Raymond R en zijn vaste assistent Maarten R. De VAR bestaat eindelijk weer eens uit William B, die hersteld is van zijn zware oogblessure en Sandra J, partner van Tom J alias ‘mijn werkkleding moet ook van Diesel zijn’.

Na een paar minuten dient de eerste kans zich voor ons aan. Alleen kan Bjorn de bal niet tussen de palen krijgen. De gasten uit Deventer laten daarna wel zien hoe dit moet. Uit een vrije trap komen zij op een gelukkige 1-0 voorsprong. Het scorebord staat aan, maar niemand heeft blijkbaar zin om de stand vandaag bij te houden. In het veld voeren onze jongens de druk op de tegenstander op. Er worden enkele schoten rondom het zestienmetergebied afgevuurd door Bjorn en Jessy. Alleen geen voltreffers. Het voordeel van een ‘thuisfluiter’ en ‘een kletsende en rokende VAR’ wordt duidelijk na een mannelijke actie van Niek in het eigen zestienmetergebied. Een slechtziende had de bal direct op de stip gelegd, maar op zijn Bjorn Kuipers gebaart Raymond R dat er geen sprake van een overtreding is. Niet veel later steekt Niek het veld over en geeft hij een perfecte pass op Bjorn die de bal snoeihard tegen de touwen jaagt. Verdiend komen we op 1-1. De linies staan mooi kort op elkaar en het spel is goed verzorgd. Alleen leidt een communicatiefout in de achterhoede tot de 1-2 ruststand.

We komen goed uit de startblokken na de rust. Goed combinatiespel ligt aan de basis van de gelijkmaker (2-2). De doelpuntenmaker is dit keer Tijn R. Geen vuiltje aan de lucht. Zelfs kansen op een voorsprong. Alleen ontbreekt de scherpte in de afronding of het geluk. Er volgt nog een vlot lopende aanval, opgezet door Tijn R. Cairo speelt hem vervolgens diep op Thomas ‘vaak ben ik afwezig, behalve op zaterdag’ die een schitterend lobje in gedachte had, maar zijn voeten begrepen dit niet. Er is ongeveer nog een kwart wedstrijd te gaan. DAVO laat zien dat zij vol voor de drie punten gaan. Hun vedette ‘Irri’ staat op en scoort met een geweldig afstandsschot de 2-3 binnen. Ook de 2-4 en 2-5 (boogballetje) komen op zijn naam.

Op papier doet deze einduitslag vermoeden dat we weggespeeld zijn. Alleen is dit helemaal niet het geval. Voetbaltechnisch waren we gelijkwaardig. Met vlagen zelfs beter dan DAVO. Bovendien goed om te zien dat veel spelers op meerdere posities prima uit de voeten kunnen en zich snel aanpassen aan het hogere niveau. De stijgende lijn blijft erin zitten. We hebben er alle vertrouwen in dat de eerste overwinning snel zal volgen. Tip: denk aan een goede onderlinge communicatie. Niet alleen voor of na de wedstrijd met elkaar praten, maar ook tijdens!

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta