Zaterdag 1 mei konden we aan de bak tegen DVC’26 zondag 5. Wel hadden de boys van zondag 5 wat versterking geregeld van zondag 2 met 5 spelers en noodgedwongen een speler / keeper op doel. Het was prima weer en beide teams waren gemotiveerd om er een goede wedstrijd van te maken, ondanks dat er wat toppers ontbraken.

DVC’26 JO19-1 zette snel druk op de verdediging van zondag 5 en dat resulteerde als snel in een doelpunt door Tim, afgemaakt bij de stand-inn keeper: 1-0 in de 2e minuut.

Bijna vanaf de aftrap speelde zondag 5 de bal te kort naar hun keeper, deze had moeite met de aanname, waardoor Tim al snel voor zijn 2e doelpunt kon gaan. Hij maakte het beheerst af: 2-0 in de 4e minuut. Nu werden de mouwen opgestroopt bij zondag 5 en werd de knop omgezet en kwam er een leuke wedstrijd op het veld.

DVC’26 JO19-1 kreeg uit goede combinaties, vooral over links, beste mogelijkheden om te scoren, maar de keeper van zondag 5 deed goed mee. Ook DVC’26 zondag 5 had wat mogelijkheden om een doelpunt te maken, maar Koen van DVC’26 JO19-1 hield zijn doel schoon. Met vlagen werd er goed gevoetbald door beide partijen en was het genieten vanaf de zijlijn.

Na rust had zondag 5 een goed plan bedacht en de zaakjes beter voor elkaar op het middenveld. Het spel speelde zich voornamelijk op het midden van het veld af; vele duels en combinaties. Zondag 5 schoot eerder van afstand en daar kwamen redelijk wat corners uit voort. In stilstaande situaties waren de heren van zondag 5 wel ervaren.

Ook kunnen wij de vraag stellen of DVC’26 JO19-1 de juiste tactiek gebruikt in deze situaties. De 2-1 kwam dan ook uit een corner van zondag 5 en werd prima ingekopt en niet verdedigd in de 65e min. DVC’26 JO19-1 had wel meer de bal, maar kon niet makkelijk meer de juiste oplossing vinden. In de 75e minuut  werd over de linkerkant bij DVC’26 JO19-1 niet de juiste keuze gemaakt; de bal werd simpel ingeleverd, waardoor een speler van zondag 5 simpel door kon lopen naar de goal en de 2-2 maakte.

Bij DVC’26 JO19-1 werd er een tactische wissel toegepast met een extra middenvelder. Dit pakte goed uit met veel lopende mensen en hierdoor kwam ook de 3-2 voor DVC’26 JO19-1. In de 84e minuut via een prima steekbal van Jouy door de as en Christian kon met een bekeken bal de keeper van zondag 5 passeren.

Later werd dit ook de einduitslag.

We hebben na de wedstrijd onze scheidsrechter bedankt voor zijn diensten en ook nog een klein presentje voor zijn 50e verjaardag gegeven. Ook omdat Reijnold ons al vaak uit de brand heeft geholpen, ook weer een topvrijwilliger van DVC’26. Bedankt Reijnold!

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta