Tijdens de trainingen lieten de mannen van JO8-1 al weken een stijgende lijn zien en vandaag kwam het er op het veld eindelijk uit. Met als resultaat de eerste overwinning van het seizoen!

Op het ijskoude veld van SKV in Wageningen werd een hete strijd gevochten. In het eerste kwart van de wedstrijd kwamen onze helden voor de zoveelste keer dit seizoen met 1-0 achter. Al het hele seizoen betekent dit niet dat de koppies gaan hangen. Na een mooie slalom tekende Bram Verhoef voor de 1-1. Al snel maakte SKV vervolgens de 2-1 en doordat DVC’26 vervolgens vol in de aanval ging om de 2-2 te maken, was één kans voldoende voor de 3-1. Wederom lieten onze talenten zien dat ze over veerkracht beschikken en met een droge knal van grote afstand tekende Mats Godschalk voor de 3-2. Mede door een paar knappe reddingen van Robbe Klein Herenbrink was dit ook de ruststand.

Net als we dit seizoen vaker bij het Nederlands Elftal hebben gezien, speelde JO8-1 de tweede helft ook nog beter dan in de eerste helft. Met een schot vanaf de zijlijn schoot Sven Francis fraai raak en kwam DVC’26 op gelijke hoogte. Niet veel later zette Tim de Reus met een schot van grote afstand DVC’26 zelfs voor het eerst dit seizoen op een voorsprong. Na deze voorsprong gingen de mannen vol op jacht naar de 3-5. Toen die maar niet wilde vallen, werd het op het laatst nog spannend, maar door goed verdedigend werk van Jop Hoksbergen en Björn van Zimmeren, en door een fraai staaltje keeperswerk van Niels Derksen, hield DVC’26 de achterdeur stevig dicht en behaalden de mannen een meer dan verdiende overwinning.

Deze overwinning smaakt naar meer bij de leiders Emiel Godschalk en Joost Klein Herenbrink en die weten dus ook al wat ze aan Sinterklaas vragen dit jaar… Meer overwinningen voor DVC’26 JO8-1. Maar dat je een overwinning niet cadeau krijgt, weten onze jonge helden dan ook al lang en volgende week zullen ze met hun voetbalschoenen vast en zeker weer van zich laten horen!

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta