Eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander: Sportclub Lochem JO9-1.

9.00 uur spelen, 8.30 aanwezig. Iedereen is keurig op tijd, het is droog, het zonnetje schijnt en het kunstgras heeft niks geleden door de droogte. De gewijzigde teamsamenstelling als gevolg van vertrekkende en komende spelers maakt het nog spannender.

Onze spelers kregen in de kleedkamer een briefing voor de allereerste bekerwedstrijd waarbij ze te horen kregen dat ze vanaf heden spelen met een aanvoerder. De rol als aanvoerder werd duidelijk gemaakt en Jibbe mocht de eerste wedstrijd de aanvoerdersband dragen. Na het inspelen kan de wedstrijd beginnen, posities worden ingenomen en Keano staat op doel.

Al snel werd zichtbaar dat de tegenstanders meer ervaring hebben, doordat ze al een jaar in de hoofdklasse spelen. Het eerste beste schot op doel van DVC’26 werd goed door Keano met zijn handen afgewend, maar korte tijd later volgde toch de eerste tegengoal. Ondanks meerdere goede reddingen van onze keeper kwam de stand voor de rust toch nog op 0-3 achterstand.

Onze spelers lieten het hoofd niet hangen en zijn in de tweede helft blijven knokken. Helaas worden meerdere schoten op het doel van de tegenstander gered door de keeper of raakte de paal. Lochem wist de voorsprong uit te breiden tot 9-0. Ondanks de verloren wedstrijd bleven onze spelers vrolijk en maken zich op voor de volgende training om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta